Marja

Den långa resan.

Fröknäcke.

I det senaste numret av Buffé från ICA fanns ett recept på fröknäcke, som jag blev sugen på att baka. Det blev så himla gott att jag tänkte dela med mig av receptet.

Blanda 1 dl vardera av:
havregryn
solrosfrön
sesamfrön

och
½ dl vardera av:
pumpakärnor
linfrön
kokosmjöl
bovetemjöl

och
2 tsk kummin
½ tsk salt

Häll i ½ dl rapsolja och 2 dl kokande vatten och rör om.

Häll upp på en bakpappersklädd plåt och lägg ett annat pakpapper över. Tryck ut smeten över hela plåten. Ta bort det övre pappret och strö på flingsalt.
Baka mitt i ugnen i 150 grader i en timme.

Här har jag föst ut degen med kanten av handen.

Efter en timme i ugnen har brödet fått fin färg.

När det svalnat bröt jag det i bitar och la i min änglakakburk.

Nu har jag något att äta till eftermiddagsfikat i flera dagar. Smakar gott med bara Bregott, mjukost, mosad avokado m.m.

Glutenfritt, bra för blodsockret och magen. Jag antar att man kan variera fröerna och ev ta krossade nötter, soltorkade tomater m.m. I stället för bovetemjöl kan man säkert ta vetemjöl om man så vill. Jag hade inte kummin hemma och är i och för sig inte så förtjust i det heller. Lite torkad oregano eller basilika hade kanske gått lika bra.

För övrigt har jag varit ute på min första cykeltur i dag. Tjohoo, så härligt.

Ha en bra onsdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Mamma Mia

    Frökex är så himla gott =) det ända vi käkar som är ”bröd” här…hos oss! Om du tål cashew rekommenderar jag att göra eget smör av det och ha på, supergott! Mixa antingen naturella eller rostade/salta cashew med rapsolja till ”smör smet” [enkelt] vill man göra egen nutella gör man av naturella cashew plus äkta kakao!

    //Mamma-Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>