Marja

Den långa resan.

Gårdagens layouter.

Åh, vad trevligt det var på gårdagens pysselträff. Vi var inte så många och ibland är det bara bra, för då hinner man prata med alla. Det blev ganska mycket diskussioner, bl.a. om händelserna i Husby.

 

Jag hann med tre layouter och var nöjd. Den första var månadens utmaning, som skulle vara färdig före kl 14.00. Vår inspiration var en bild med en massa kugghjul och jag valde ett foto i svart-vitt av Johanna i truliga tonåren. Hon gick estetisk linje på gymnasiet och det här fotot har en klasskamrat tagit. Jag har skrappat ett liknande till hennes album. Detta blir till mitt eget.

’Kugghjulen’ blev inte som jag tänkt mig. Den rätta stencilen var försvunnen och så tog jag vit gesso… hmmm… det blev som det blev.

 

 

Sen tog jag mig an två foton som legat ett par år och väntat på sin tur. När jag var i Fåglum 2010 tog Johanna ett foto på min barndomsvän Gun-Britt och mig på trappan till huset där jag bodde som barn. Jag hade ett annat kort, taget 1952, i huvudet. Tyvärr kom jag inte ihåg exakt hur vi satt, vilket irriterar mig. Vi har nämligen bytt sida.

Gun-Britt fyllde nyligen år och då gjorde jag ett kort till henne med de här två fotona.

 

Den tredje layouten blev på det fina kortet av mamma som ung kvinna i Karelen. Hon sitter uppklädd och fin på en stor sten nere vid sjön. Tyvärr vet jag inte exakt vilket år det är taget. Någonstans finns det ett kort taget av mig, med mamma på samma sten vid hennes sista besök i hemtrakterna. Antagligen finns det i familjealbumet hos min yngsta bror.

 

I dag har jag förskräckligt ont i nacken och axlarna. Värsta morgonen hittills. Vet inte om det beror på att vi satt med vidöppna fönster i går (korsdrag), att jag satt och scrappade i 5-6 timmar i sträck, att jag bytt datorplats till köksbordet (inte bekvämt för axlarna) eller att jag helt enkelt sovit i en obekväm ställning. Det finns ju roligare saker att göra en söndagmorgon än att kämpa med Alvedon Forte, Ipren-gel och spikmattan. 

 

Nu ska jag fara ut på en cykeltur i det fina vädret.

 

Ha en skön söndag <3

 

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint det blev! Jag är så imponerad av hur du kan få till det.
    Men det är väldigt trist att du skall behöva ha så ont. Hoppas att du får tin för röntgen inom en snar framtid så att du kan få adekvat hjälp.
    Kramar och tankar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Mormor (2013-05-28 19:13)
    Tack snälla du! Jag tycker mycket om kortet av mamma. Det här är ju en kopia, men originalet har jag framme och tittar på varje dag.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.