Marja

Den långa resan.

Varför blir jag förvånad?

untitledvirpi

 

Aftonbladets reporter Kerstin Nilsson gillade inte Virpi Pahkinens sommarprat i P1 i går. Hon skriver att det är ”… som en välregisserad dansföreställning, den tar oss ut i världen till Beijing och Buenos Aires, till passande, rytmiska toner, men den berör inte, den känns inte, den lämnar inga spår, varken i rymden eller i sanden på stranden, i Sommarsverige.”

Varför blir jag förvånad?
Är det för att Virpi Pahkinen var totalt okänd för Kerstin Nilsson innan programmet? Är det för att Kerstin Nilsson antar att hon även var okänd för många andra? Är det för att Virpi ”sticker ut – på många sätt”?

Jag har sett mer än en TV-dokumentär om Virpi Pahkinen, hon har i flera år arbetat som koreograf på Dramaten, bl.a. under Ingmar Bergmans regi, hon har dansat och hyllats på scener i hela världen. Min högsta önskan är att få se henne dansa live någon gång.
Jag tyckte att hennes sommarprogram blev precis så spännande och exotiskt som jag hade förväntat mig.

Här tänkte jag lägga in ett fint klipp från Youtube av hennes dans, men jag har ingen aning hur jag ska göra. Hjälp!

Ha en skön tisdagskväll <3

 

P.S. Har fått hjälp att få in en länk, tusen tack, … men vill fortfarande veta hur jag kan bädda in själva videon på bloggen.

Edit onsdag: Japp… nu fick jag in videon. Tack Peter på Vk-hjälpen!

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Larisa för tipset! Hade för mig att jag skulle göra så, men det blev inte rätt. Nu ska jag försöka igen. Vi hörs och ses? Kram

  2. Larisa Karlsson

    Hej igen! Jag kan se den när jag klickar på den..
    Kan ingenting om bloggen! Fråga de där..
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, länken fungerar bra. Tusen tack. På den gamla bloggplattformen kunde jag ju lägga in videon direkt i bloggen, så att det bara var att klicka och köra i gång. Då tittar fler på klippet, eftersom många inte vill klicka på länkar.
      Jag har skrivit en fråga till de som hjälper oss, så jag får säkert en anvisning per mail i morgon.:)
      Kram

  3. Emelie Bergbohm

    Hej Marja,

    Kul att du tyckte om Virpis sommarprogram. Håll koll på Virpis turnéplan på hennes hemsida http://www.pahkinen.com. Om du någon gång skulle ha möjlighet att se en föreställning – hör gärna av dig. Nästa stora grej i Sverige händer med Parkteatern 27-28 augusti i Vitabergsparken. Gratis för alla!

    Bästa,
    Emelie Bergbohm
    Management Virpi Pahkinen

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för tipset Emelie! Det kan till och med vara så lyckligt att jag är i Stockholm 27-28 augusti.:) För övrigt ska jag hålla koll på Virpis hemsida.

  4. Ditte

    Vad lustigt! Jag har i almanackan prickat för just dessa dagar i Vitabergsparken…..
    Kanske ses vi där?
    Kramar! Och sommarprogrammet har jag spelat in för att lyssna på vid någon båttur.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Exet och jag ska byta lägenheter under hela september, för han behöver vara här vid universitet och jobba, så det kan ju hända att jag kommer till Stockholm redan i slutet på augusti. Om vi inte ses i Vitabergsparken, måste vi ses någon annan dag i september. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.