Marja

Den långa resan.

Tankar på kvällen.

I går kväll tog jag stavarna och gick längs en knagglig stig i skogen nere vid sjön. Jag ville se om det skulle bli några blåbär eller vildhallon. Jag vet att det finns gott om svamp, men har inte hittat några egna ställen än.
Det finns mycket gräspollen i luften nu, vilket jag naturligtvis kände av. Min Bricanyl hade gått ut och eftersom gråbosäsongen snart är här, skickade jag in en begäran i natt om förnyat recept på minavardkontakter.se. I morse hade jag fått ett meddelande att receptet var utskrivet. Rekordsnabb service än en gång. Bara att cykla till Ålidhem och hämta medicinen.

När pollenbesvären är som värst brukar jag också få ont i magen och blir trött och deppig. Det finns inte så mycket att göra annat än att vänta på bättre dagar.

Jag läser Kristian Gidlunds senaste inlägg och gråter. Han får inte längre någon behandling och hans kropp håller på och förgiftas. Jag kan inte låta bli att läsa trots att jag berörs så stark. Jag har varit med om det två gånger i mitt liv. Att sitta bredvid, nämligen, och veta att allt hopp är ute, men att man måste följa med hela vägen till slutet. Mina tankar går till Kristians föräldrar och syskon.

Fast Kristian skriver inte om döden, utan om livet och därför är hans inlägg så väl värda att läsa.

Rätt använt är livet långt nog.”
(Seneca)

Gårkvällens solnedgång. Konstig och lite scary.

solnedgang

solnedgang2

 

Ha en fin tisdagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ser ändå mysigt ut, där du bor, trots den annorlunda solnedgången 🙂 Döden och livet ja, ett stort ämne, lyssnade på nyheterna ikväll där en av dom 3 kidnappade tjejerna läste upp lite av hennes upplevelser och vad hon känner. Hon sa mycket tänkvärt också, och att det som hänt dom, inte ska få förstöra det som hon har framför sig.

    Livet kan ju vara alldeles för kort, för många, men sen är det ju mycket beroende på vad just du, väljer att göra med det. //Kram Marja och hade gott!

  2. Helena Nilsson Springare

    Livet och döden är bägge märkliga ting… och bägge ska vi alla uppleva i olika former!

    Tänk att du fick med mitt förrförrförra boende på en av bilderna 🙂 I den bortre gröna längan hade jag mitt första radhusboende! Sprillans nytt och jättemysigt men med världens minsta kök *skrattar* Nu vet jag var jag ska spana för att kika efter din lya. Kram på dig Marja!

  3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Inte så svårt att hitta och det är ett nytt hus. Jag sitter på min balkong och vinkar in dig.:)

  4. Ditte

    Jag följer också Kristian Gidlunds blogg och gråter när jag läser den senaste inlägget. Ja, det gör jag alltid när jag läser hans nlogg. Tänk, hur oförutsett livet är och så bräckligt! Och vilken kämpe han är!
    Livet är ju här och nu och det är så lätt att glömma det.
    Kramar och tankar!
    PS Hoppas din medicin hjälper mot allergin!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Han är en riktig kämpe och så klok. Sen skriver han med så magiska ord och formuleringar.
      Ta vara på livets alla dagar! Kramar

  5. Maria Skiddi

    Det är hjärtskrumpnande och gör ont. Lyssna på Anne Murberger som jag lagt upp länken till hennes sommarprat. Jag har följt hennes dotter och nu henne. Man lär sig ngt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.