Marja

Den långa resan.

Jag hade kunnat vinka till mig själv.

Nu är det oroligt här i Umeå. En kvinna sköts ihjäl på Centralstationen i går morse, polisen sökte efter gärningsmannen/männen ända bort i Ersboda, som ligger i andra ändan av stan. Läste just på nätet att polisen gripit två unga män… gärningsmän eller medhjälpare.
Kvinnan var också mycket ung…  Jag blir väldigt illa berörd. Ett liv släcks och flera andra förstörs. Så onödigt. Det blir mycket smärta att bära, inte bara för de inblandade, utan också för deras familjer och vänner.

I går kväll satt jag faktiskt och funderade om jag skulle VÅGA gå ut en sväng, men sen sansade jag mig. Jag hade tänkt ta en närmare titt på blåbärssituationen i skogen här intill. Man måste ju gå in i skogen och böja sig ner för att se de fina bären. Men först måste man ta sig över diket och det är ganska brant på vägsidan och fodrat med höga stånd av nässlor. Men det gick bra och där fanns ju bären, mogna och fina.

plockablabar

nasslor

blabar

Jag hade varit förutseende och tagit med mig en liten plastburk att plocka i. Hej och hå… tänk att jag har så mycket fina blåbär alldeles inpå knuten. Jag hade nästan kunnat vinka till mig själv om jag suttit på min balkong.
Nu orkar jag inte stå böjd länge, men burken blev full och det jag inte åt med detsamma när jag kom hem, frös jag in i småportioner till morgongröten i vinter.

blabar2
Nu vet ni var jag finns de närmaste dagarna. Jag skulle gärna vilja hitta några svampställen också.

Jag ångrade emellertid att jag gav bort mina stövlar i samband med flytten. I och för sig var de väldigt klumpiga, så jag ska kanske investera i ett par lite smidigare så jag slipper bli så blöt.

ingastavlar2

Ha en skön söndag <3

 

4 kommentarer

  1. grandmother

    Det är lyxigt, att få ha lite blåbär i frysen, för att inte tala om lyxen att få äta dem färska. Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja verkligen! Jag brukar köpa de stora odlade och ha några på gröten varje morgon, men det är ju mycket godare med egenplockade. Kram. 🙂

  3. Ditte

    Jag blev också väldigt illa berörd av mordet i Umeå. Så onödigt och trist!
    Bättre kändes det inombords av att se blåbären utanför ditt hus. Tänk skogen så nära!
    Kanske kan du orka plocka i små burkar, små mängder, så att du inte får ont.
    Jag får nog se om blåbären har kommit i skärgården. Men med stövlar på, måste köpas. (Jag är ju livrädd för fästingar och vill inte att de skall få en chans att nästla sig in på kroppen. Men nu har jag tagit två av tre sprutor och har hyfsat skydd.)
    Kramar!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag var ute i dag också och plockade lite. Kommer nog att gå ut varje dag den här veckan. Fästingarna plågar oss inte här uppe, men väl myggen. Sen kan man stöta på en och annan älg och till och med björn… men jag håller mig i närheten av vägen. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.