Marja

Den långa resan.

Gråhårig är okej.

Den här veckan har Anders kommit tillbaka från semestern, så jag passade på att gå och klippa mig i dag.  Han övertalade mig att låta det grå håret växa ut, eftersom han tycker det är fint. Ja, Henna blir inte längre fint när de naturliga färgpigmenten försvinner och den kastanjebruna växtfärgen jag använt hittills vill inte täcka det gråa. Okej… jag ska låta mig själv bli gråhårig. *ryser* Jag är naturligt mörk, men har under många år varit hennaröd/brun. Just nu känner jag inte riktigt igen mig själv… tycker jag är för ljus och färglös i håret. Men jag lovade Anders att jag skulle gå på hans linje, eftersom jag litar på hans omdöme. Jag har lite färgpigment kvar i badrumsskåpet ifall jag skulle få panik. Jag fick en kram för det.

Eftersom jag var ute i god tid, åkte jag en hållplats för långt och gick genom den lilla parken som kallas Döbelnsplan. Där finns en fontän som det var ordentligt sprutt i. De som cyklade förbi, duckade vant för duschen på ena sidan.

dobelnsplan6

dobelnsplan7

dobelnsplan4

 

När jag var klar promenerade jag in till stan med mitt onda knä. Det går ganska bra att gå om man bara inte vrider på knät. Jag har kommit på att jag kan göra Tai Chi när jag ska vända mig … jag sätter hälen i golvet och snurrar på den. Då vänder hela benet och kroppen på en gång och knät hålls rakt.

I kväll satt ett litet husdjur på min kökslucka. En spindel, eller hur? Den fick inte stanna kvar hos mig.

spindel

 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Grått ÄR fint… men jag vill inte ha det själv 🙂 Fast det är nog bara en vanesak, och du gör dig säkert bra i grått //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag tror också att det är en vanesak. Och jag tror att det är mycket snyggare än en misslyckad toning… Vi får se. 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det innebär ju en viss frihet att inte längre behöva göra om sig. 🙂 Kram

  2. Ditte

    Vad gäller grått hår så kommer det nog tidigare om man är mörk från början. Jag tror det blir bra att det grå får växa ut.Jag tycker det är snyggt! Hos mina döttrar som är svarthåriga så har de nu redan i 30 års åldern börjat få grå strån….
    Kanske kan du om paniken infinner sig göra lite slingor…..
    Jag är ljushårig och även hos mig har det börjat komma lite grå strån. Men de får vara kvar.
    Och visst är det härligt med sommarvärmen! I morgon blir det skärgården för oss i några dagar.
    Ha det bra!
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Anders föreslog också slingor om jag vill få lite stadga i håret, vilket jag är van vid. 🙂
      Ha det så trevligt i skärgården. Kramar

  3. Bojan

    Jag slutade färga för ca två år sedan. Färgen ”tog” inte längre och det var ett fasligt sjå med att springa till frissan var fjärde vecka och dyrt blev det också.
    Mitt ”grå” är i själva verket vitt och själva förändringen gick till så att frissan gjorde massor med slingor i den färgen och så småningom blev allt vitt.
    Nu får jag många komplimanger för mitt hår och är mycket nöjd. Sparar pengar gör jag också! Är man 60+ så är man, tänker jag!
    Vänliga hälsningar Bojan

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har ju aldrig färgat håret med vanlig hårfärg, utan började med Henna för ett antal år sedan, mest för att jag ville ändra hårfärg. Rött passade mitt temperament. På senare år har jag använt en kastanjebrun/röd växtfärg som jag köpt på hälsokosten, men nu ska jag sluta helt och se vad naturen ger mig. Jag har flera vänner som är gråhåriga och de är fina, så det är nog bara en vanesak eller en fördom från min sida. 🙂 Anders, som jag klipper mig hos, har peppat mig i ett år nu. Kram Bojan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.