Marja

Den långa resan.

Tomteverkstad och Nobelfest.

tomteverkstad

tomteverkstad2

 

Nu blir det tomteverkstad igen! I dag fick jag min beställning på 36 st små askar i 6 olika modeller. De kom förpackade i en större låda, som i sig blir idealisk att decoupagea med fina retroservetter jag hittat på Tradera.

I går skickade jag iväg några lite större askar och tagsen till Stockholm, så nu tror jag Johanna klarar sig till jul. De här askarna är ganska små och det kliar i fingrarna att börja med dem. Jag kommer att måla dem invändigt med guldfärg, både ask och lock, men sen kommer alla att bli lite olika. De marknadsförs nämligen som ”One of a kind” och är faktiskt mycket uppskattade. Jag är så himla glad att jag hittade ett sätt att sponsra Johanna, samtidigt som jag får utlopp för min maniska pyssellust.

I dag blev det en bra dag, trots att jag ännu inte kunnat bestämma mig för det jag letar efter. Jag var på Utebutiken och fick mycket bra personlig service, så bra att jag blev alldeles snurrig i huvudet. Det finns alldeles för många modeller och färger att välja mellan och jag vet ju vad jag själv skulle vilja ha… men hur tänker en 14 åring? Ska ta reda på det först.

I bakgrunden pågår Nobelmiddagen. Så synd att Alice Munroe inte orkade komma för att ta emot sitt pris, men hennes dotter verkar mycket sympatisk och så stolt över sin mamma. Drottning Silvia har en underbart vacker klänning med volanger i kjolen och strass på ärmarna. Hon har en fantastisk figur… men verkar hon inte lite väl åtsnörd och uppbystad?
När kommer vi att se fler kvinnor bland pristagarnas frackar? Det kanske måste bli ett helt generationsskifte innan fler kvinnliga forskare prisas. En stackars pristagare har drabbats av influensa och fick stagas upp under inmarschen till middagen av en marskalk och bordsdamen, Anna Maria Corazza. Det måste vara en mardröm att gå nedför de där trapporna och vara sjuk och yr.

Ha en trevlig tisdagskväll <3 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Jag tror dina askar kommer at bli fantastiskt fina. du är så kretaiv och fär dina alster att bli så vackra. Beundran? Absolut!
  Visst var det trist att Alice Munroe inte orkade komma, men åldern påverkar nog henne mer än hon själv vill. Blev så glad när hennes svenske förläggare skall leta reda på fler böcker att ge ut. Jag tycker verkligen om att läsa henne.
  Nobelfesten pågick i bakkrunden när vi packade men jag tycker det är roligt att ”få vara med”.
  Ha det gott!
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Det behövs inte så mycket för att en sådan här brun pappersask blir riktigt fin. Bara det att måla med guldfärg i dem blir så lyxigt och sedan skrynkla ihop lite fint silkespapper i dem. :) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>