Marja

Den långa resan.

Allt är inte guld…

guldsomglimmar

’Allt är inte guld som glimmar’, men visst kommer de här små askarna att bli riktigt läckra med sina guldiga insidor. Jag blev i alla fall lite less på att bara måla med en färg, så jag letade fram lite annan hobbyfärg ur mina gömmor och målade läckert rosa, vårgrönt och crémegult. Jag saknade en klarblå färg, så det ska jag köpa en tub av i morgon.

I dag for jag till net-on-net’s lagerbutik ute på Ersboda. Jag har bara varit där en gång tidigare, på invigningen för nästan två år sedan. Då cyklade jag dit från Vargvägen och köpte en dammsugare, som jag sedan balanserade hem på pakethållaren.
I dag skulle jag bara kolla på några saker. Det fanns mycket till bra pris, men jag måste säga att jag som förr tyckte att jag hade koll på tekniken, kände mig ganska osäker inför många produkter. Blue-tooth… Wi Fi… jag har bara en aning…
Jag upptäckte att bläckpatronerna till min skrivare är mycket billigare där än på något annat ställe jag tidigare köpt dem, så jag bunkrade upp med några, eftersom jag planerar att skriva ut lite fotografier.

Jag längtar till Stockholm. Paketet har kommit fram och det mesta är inhandlat när jag kommer. Jag behöver bara ta med mig förklädet och börja hacka min sallad. Jag ska utrusta köket med en ny pryl, en sådan där potatisskalare som man håller i handflatan, för min tumme klarar inte av vanliga potatisskalare.
Jag mår fortfarande inte helt bra, men orkade i alla fall fara på terminens sista vattengympa i går kväll. Nu blir det ett uppehåll till den 9 januari. Det känns inte som så länge.

Jag läste i dagens tidning att fotoutställningen ’I kroppen min’ om Kristian Gidlund kommer till galleri Alva (i Norrlands Universitetssjukhus) 10 januari – 4 februari. Fotografen Emma Svensson kommer att vara där på öppningsdagen.
Jag saknar Kristians fina texter, eller texterna finns ju kvar i två böcker, men jag saknar att kunna gå in på hans blogg och ta del av nya kloka tankar från honom.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad fina askarna blev även med andra färger än guld. Tänk, bara att komma på detta…
    Roligt att du kommer till Stockholm! Hoppa verkligen att vi hinner ses den här gången.
    Hoppas att du snart skall må bättre. Verkligen!
    Välkommen till Stpckolm och Söder.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag kommer bara att vara i Stockholm över julhelgen… åker hem redan på annandagen.
    Kram

  3. Bitte

    Du är så härligt kreativ med allt pysslande, fotograferande och inte minst är du så duktig att skriva. Vilken fantastisk kombination du besitter. Alltid lika mysigt att titta in på din blogg. God Jul på dig Marja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.