Marja

Den långa resan.

Hemma igen.

juligt

Hej… nu är jag hemma igen.

Det har varit några trevliga, intensiva dagar med mycket umgänge, mat och inneaktiviteter. Vädret har inte inbjudit till några långpromenader, det har varit regn och rusk för hela slanten.

Vi har ätit sill och finsk rödbetssallad, ’rosolli’, lutfisk, morotslåda och kålrotslåda. Lite skinka och några prinskorvar har också slunkit ner. Jag kokade den sedvanliga plommonkrämen, som vi åt med vispgrädde till efterrätt. Till fikat bakade jag fruktflan som vanligt och i år blev det ett fint Mandalamönster av frukterna och bären.

mandala

Jultomten hade lämnat en massa paket i ett hörn och Ronja blev mycket glad över Fjällrävenryggan ’Kånken’. Jag hade plockat ihop en hel låda med pysselgrejer till flickorna, både verktyg och material, så på juldagen satt vi och pysslade kort hela eftermiddagen.

Mara var också med. Husse låg hemma med nyopererat knä, så han kunde inte ha henne. Här försöker hon förklara att hon vill ha det där benet som någon lagt uppe i bokhyllan. Hon har så roliga ljud för sig när hon försöker prata.

mara

Hon är så himla söt, men tyvärr är jag väldigt allergisk mot henne. Jag försökte dammsuga hela tiden, men kunde ju inte låta bli att klappa henne, så nu har jag stora ödem på ögonlocken. Jag tar ogärna antihistaminer, för jag blir snurrig och trött av dem. Har provat olika sorter, men inte hittat något bra mot pälsdjur.

Jag tog inte så många bilder. Jag kommer inte riktigt överens med min nya kamera och det stressar mig lite. Det visade sig att Johanna har en precis likadan och hon kollade att inställningarna är ok, så det är väl bara att lära sig.

Innan jag for hem i går, hann vi en sväng till Gamla stan. Vi var inne på Science-fiction bokhandeln och köpte några Manga-böcker åt Ronja. Det var inte lätt att hitta det hon ville ha, för det finns flera hyllor med Manga.

manga

Sen gick vi till Gudrun Sjödén (förstås) och där var det rea. Jag provade en enkel tunika/klänning som jag tittade på i somras, men tyckte var lite dyr. Nu var den ordentligt nedsatt, så jag kunde köpa två stycken. Ja, jag köpte en mörkblå och en lilacerise. Johanna fick en sjal och då hade alla fått något.

Sen roade vi oss med att fotografera varandra ute på den mörka gatan.

ronja

business

gamlastan

 

När jag kom hem hade jag en pöl på badrumsgolvet. Det droppade lite från skarven på ett rör, men det har vaktmästaren åtgärdat i dag. Tur att det inte var någon större läcka.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Det låter som om du haft det jättebra tillsammans med nära och kära. Och alldeles lagom av allt. Skönt!
  Pysse, (hantverk skulle jag nog kalla det )Gamla Stan, shopping hos G.S och mycket annat.
  Mara är ju för söt, men trist att du är så allergisk. Och svårt att bara titta på henne på avstånd. Vilka ögon!
  Hoppas din läcka nu är ordentligt åtgärdad så det inte blir fler pölar.
  Ha det gott hemma i Umeå!
  Kramar från ett grått Stockholm.

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Ja, det var skönt… lite intensivt, som alltid, så nu måste jag vila ett par dagar. :) Mara är söt och gillar mig, så vi ‘umgås’ en hel del. Ett par dagar klarar jag mig hyfsat… det är det värt.
  Vaktis drog åt en skruv/ hylsa (vad heter det?) i en skarv och nu är det snustorrt i badrummet. :)
  Hoppas ni har det bra! Läste att ni kommit hem från Åland. Kramar. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>