Marja

Den långa resan.

Vårbestyr.

Min närmaste granne i radhusområdet har inlett grillsäsongen i dag och jag har satt upp vindskyddet på balkongen. Först måste jag ta bort ljusslingan och torka hela räcket.

Det gick riktigt bra att sätta upp skyddet. Det blåste friskt, så det hade kanske blivit lättare om jag väntat in en vindstilla dag. Nu kändes det som att vara på en segelbåt och kämpa med seglen.

Jag blev nöjd och förstår inte vad det var som förorsakade mardrömmarna härom natten. Det var lite bökigt att knyta fast skyddet i nederkanten. Jag kan inte krypa på knä och är inte så värst vig, men jag satte mig på en pall och vek mig dubbel. Jag misstänker att jag får göra om knutarna, eller skaffa bättre band, för det som följde med var inte så bra. Jag skulle hellre ha små spännband eller buntband att trä i öljetterna.

Jag tappade ner saxen på grannens altan. Vilken tur att de inte var ute. När jag gick ner efter den fotograferade jag från utsidan.

balkongen

 

balkongen2

Så här ser det ut från insidan/avigsidan.

balkongen3

Det blev bra med öppningen i mitten. Nu har jag skydd från vinden som ligger på bakom knuten, från insyn på andra sidan och jag känner mig inte instängd. Cykeln ska ju bort och så får jag snart fixa med blommor och dynor. Men det dröjer än.

Jag fick en underbar vårhälsning från Åbo, som jag vill dela med mig av, med bilder från en av broarna över Aura å. Har ni sett så många lysande gula narcisser/ påskliljor. Man blir ju bara glad <3 

DSC05010

DSC05014

DSC05015

(Foton: Sandra)

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

 

12 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fantastisk hälsning från Åbo med alla vackra påskliljor. Jag blev också glad när jag såg dem.
    Glad blev jag också när jag såg ditt fina vindskydd på balkongen. Jättefint! Och väldigt bra med öppningen på mitten.
    Stor vårkram från Stockholm.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, delat glädje är dubbel glädje <3 Jag älskar gula blommor. Och vindskyddet blev lyckat. Påminde just Johanna om att hon skulle ställa fram klockan i natt och meddelade att körsbärsträden blommar i Kungsan. 🙂 Kramar.

  2. paula i pörtet

    Hej, nu blev jag nostalgisk, narcisser säger man väl bara i Finland? Påsk- eller pingstliljor här i Sverige. Det blev fint på balkongen och lyckat med en öppning mitt i så det inte känns så instängt. Är riktigt nöjd med att istället för en balkong på tredje våningen i år ha tillgång till dels farstubro med bänk o tak och dels en stor tomt där jag kan välja och vraka var jag vill ställa eventuella utemöbler. Har så få grannar och de gubbar jag har här har inget intresse av utemöbler, hihi
    Jag är inte så mycket för att sitta i solen så jag väljer förmodligen en lite skuggigare plats där jag kan sitta och läsa.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, i Finland säger man gula narcisser i stället för påskliljor. Det är förstås mycket härligare och friare att kunna gå ut på bron eller gården, för många känner sig instängda på en balkong. Jag bor på andra våningen och har kvällssol på balkongen, så det blir aldrig för hett där. Jag tycker inte heller om att svettas. 🙂 Kram

  3. Mormor

    Takk for en innholdsrik post. Så langt dine gule narsisser har kommet. De er så muntre og gir så bra humør.
    Veranda med vindskydd er nok ikke dumt, den blir jo mer anvendelig når man ikke skal besværes med for mye vind.
    Ha en nydelig søndag 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack själv, Mormor! Ja, ett vindskydd är bra mot både vind och insyn. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi får tacka Sandra som skickade mig vårhälsningen från Åbo. En fortsatt fin dag till dig med. 🙂

  4. Sandra från Finland

    Nej men, vad roligt att min hälsning uppskattades så! Det är definitivt rätt väg att gå, att dela fotona och den gula glädjen med fler. Delad glädje är mångdubbel glädje, verkar det som! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag vill alltid gärna dela min glädje med andra och det här kunde jag bara inte behålla för mig själv. Tack än en gång, Sandra och många kramar. 🙂

  5. Inga-Britt Gustavsson

    Vet du vad , Marja ! Har också vindskydd på balkongen och i fjol kom jag på att man inte behöver knyta fast det nertill när man trär det emellan spjälorna som du ser ut att ha gjort .
    Det räcker med knytning upptill !
    Kram !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja visst, att jag inte tänkte på det. Tack för tipset! 🙂 Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.