Marja

Den långa resan.

Efter många om och men…

Nu har jag installerat mig här i Stockholm. Flygresan gick bra, men sen blev det knöligt. Flygbussen som vanligtvis tar bara 20 minuter från Bromma, fastnade i rusningstrafiken och det tog oss en hel timme att komma till Centralstationen.

Sen skulle jag ta tunnelbanan till Skanstull på Söder. Det är bara några stationer, men nu hamnade jag mitt i rusningen och så var det fotboll på Globen. Vi stod som packade sillar och jag hade ju dessutom min resväska. Hade jag varit klok, hade jag väntat en timme, gått och ätit eller så.

På Medborgarplatsen var det fullt med poliser på plattformen. Tre stycken hoppade in i vår vagn och ställde sig vid dörren. Riktigt stöddiga var de. En bar på en brandsläckare, en annan hade rödfärgade glas i glasögonen och en ung tjej stod bredbent med all utrustning hängande i uniformen. Sen satte tåget i gång och mellan Medborgarplatsen och Skanstull, där jag skulle stiga av, gick det ett par meter och stannade med ett knyck, gick och stannade. Hur kul är det i en överfull vagn i en tunnel under jorden? Folk började ta fram sina mobiler och ringa till dem de skulle träffa och meddela att de blir försenade. Jag stod och kämpade med paniken. Till slut kom ett meddelande från föraren att det var något fel på tåget. Ja, det hade vi ju förstått.
Vid Skanstull kom ett nytt meddelande att alla måste av tåget, för det kunde inte gå vidare. Jag skulle ju liks av där och det var så mycket folk på perrongen att jag blev tvungen att gå ut genom en annan utgång än vanligt.

Men jag kom fram till slut och är så lycklig över att vara här. I morgon får jag träffa mina älsklingar och så tänkte jag ta mig till Kungsträdgården och fotografera de blommande körsbärsträden. Sen blir det kanske en kryssning i helgen… till Helsingfors hoppas jag.

Nu ska jag se om jag får i gång TV:n. Det är visst en sådan där Tivo nu.

Ha en bra torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Välkommen till mina hemtrakter! Men så trist att det skulle köra ihop sig för dig med tunnelbanan. Nästa gång är mitt förslag att ta buss 59 utanför Cityterminalen, vid Klarabergsviadukten. Du kommer närmare och det blir inte så instängt. Busse kör direkt till Medis och sedan Folkungagatan, Bondegatan så du får inte längre att gå. Men bussen är trevligare och den går ganska ofta.
    Ha det bra med de dina.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för tipset om bussen! Jag är så van att alltid åka med tunnelbanan i Stockholm, trots att jag är en van bussresenär i Umeå. Lite dramatik på tunnelbanan tycker jag det är allt som oftast och det brukar jag inte reagera på, men jag har ingen lust att bli stående i en tunnel mitt emellan stationerna. Nej hu, då gör min klaustrofobi sig påmind. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.