Marja

Den långa resan.

Barockt.

Barockt heter en liten konstutställning på Kulturhuset i Stockholm. Gå och se den om ni kan! En blandning av några av barockens mästare och modernare konstverk. Barockt är något överdrivet, gränslöst, svulstigt och kroppsligt. Det barocka ska vara å ena sidan lockande, fascinerande och å andra sidan skrämmande, vämjeligt.

Det jag tyckte var mest obehagligt var fotografierna som tagits av döda människor på ett bårhus. Närbilder som antydde vad de dött av. *ryser*

Men jag älskar de mulliga kvinnokropparna, som ex Rubens ‘Tre gracer’.

barockt

Jag gillade också en målning från 60-talet, som ser ut att komma från ett annat århundrade tills man ser jeansjackan. Eftersom vi målar porträtt i min akvarellgrupp tittade jag väldigt närsynt på de fina ljusa ögonbrynen och ögonfransarna och de små fjunen under underläppen. (Prickarna på bilden är lampor som reflekteras i glaset.)

barockt2

Den här vackra bilden är ett fotografi av en gammal målning som manipulerats med ljusa partier. Javisst, så kan man också göra… men jag vet inte… Bilden är onekligen vacker.

 barockt3

 

Sen har jag också hunnit med lite shopping hos Gudrun Sjödén. En ny randig baströja och en mycket färggrann frukostklänning till sommaren. Ska se om jag får en bra bild på den.

Sen hjälpte jag till att förbereda arbetsveckan på salladsbaren. Det blev matlagning och städning. Jag svabbade golven och Ronja underhöll mig med sång. Hon sjunger fantastiskt bra. I morgon far jag hem till Umeå. En vecka går så fort, i synnerhet om man åker bort på kryssning. Vi konstaterade dock att vi hunnit umgås mycket och snart blir det sommar och då ses vi igen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för bra tips! EFtersom jag nu varit i Spanien ett tag har jag inte följt med vad som händer på kulturfronten hemma. Den här utställningen vill jag gärna se och hoppas den finns kvar ytterligare ett par veckor.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Utställningen pågår till den 19 oktober och jag rekommenderar den verkligen. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>