Marja

Den långa resan.

Saved by the bus.

ikea

Det började kännas länge sedan jag skruvade IKEA-möbler, så för att råda bot på abstinensen beställde jag nya köksstolar.

Jag provsatt några stolar när jag var på IKEA i Haparanda och bestämde mig för Stefan. En lätt och smidig stol. Det tar en kvart att montera den, men redan efter en har jag fått ont i fingrarna av den där speciella skruvnyckeln.

stefan

Jag måste leta fram mina trädgårdshandskar, eller kanske investera i ett par arbetshandskar, för det lär nog inte bli den sista möbeln jag skruvar ihop.

I dag har det varit riktigt varmt. Den varmaste dagen hittills. När jag skulle byta buss på Ålidhem, råkade jag i gräl med en kvinna om tiggarna i stan. Tre kvinnor höll på och diskuterade när jag kom och jag ställde mig lite vid sidan och tänkte att jag inte skulle lägga mig i. Men jag blev indragen i alla fall. En av kvinnorna var väldigt aggressiv, fördomsfull och rent av elak. Till slut sa jag att jag tyckte det var fult av henne att gå omkring och prata illa om tiggarna när hon tydligen inte visste någonting om dem.

Jag kände att jag blev riktigt arg och ångrade att jag hade blandat mig i … och då, lyckligvis, kom min buss.

Klockan är 23.30 och himlen står i brand igen.

God Natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Anders

    Tiggarna har det tillräckligt tufft ändå utan att dessutom bli illa behandlade och förtalade. Så stort beröm till dig som har civilkurage nog att hjälpa dem som har det svårt! Det är så otroligt lätt att slå dövörat till eller vända blicken åt ett annat håll, så det behövs fler människor som bryr sig i dagens samhälle.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anders! Jag tycker att ex Vk i sina artiklar har försökt berätta om hur verkligheten ser ut, men trots det lever fördomarna (rädslan) kvar. 🙁

  2. Ditte

    Även om det tar på krafterna att ”lägga sig i” så tycker jag det känns rätt att göra det. DEt finns gott om fördomar och okunskap bland människor. Bra gjort!

    Vilka fina stolar! Och bra att du fårihop dem. Kanske får du ta en om dagen att skruva ihop så att du inte får ont i händer och leder.

    Önskar dig en bra dag i värmen!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kvinnan som uttalade sig mådde helt tydligt inte bra och det kan väl vara en ursäkt för hennes del. Däremot är just det inte en ursäkt för oss andra att inte säga ifrån.
      Stolarna är fina… helt vanliga och billiga och de passar bättre in hos mig än de jag hade. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.