Marja

Den långa resan.

Nostalgi i orange och gult.

När jag gick in i den lilla stugan vid havet i går, var det som att stiga rätt in i sjuttiotalet. All inredning hade ingått i köpet för några år sedan och redan då hade tiden stått stilla där ett antal år. Köksluckorna är orangea och det mesta av inredningen är orange, gul eller grön… till och med väggar och golv. Jag tycker det är kul att den nuvarande ägaren inte har gjort några större förändringar. Möbler är utbytta, men inte textilier och husgeråd. Jag fick rota i ett par lådor med gardiner och dukar, som vi sedan vädrade på altanen.

Jag har aldrig själv inrett med denna stil och gillar egentligen varken den orangea eller den knallgula färgen. När jag inredde mitt första hem i slutet på 60-talet var jag väldigt influerad av finsk design… Marimekko och möbler från Asko, så vi köpte svart lädersoffa, en röd matta och färgglatt gardintyg från Marimekko. Ja, och ett grönt runt matbord och stolar med snörflätade sitsar. Numera köper jag gardintyg på rea på Olssons tyger och möblerna från IKEA. Ja, tiderna förändras.

Här kommer nostalgibilder att frossa i:

retro

retro2

retro3

retro4

retro5

retrogolv

retro7

retro8

retrotyg

retrotyg2

retrotyg3

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

2 kommentarer

  1. Caanita

    Kul med en sådan färgprakt, men kanske räcker det med några soliga sommarveckor i en sommarstuga.
    Sedan tröttnar man nog.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja… eller så blir man hemmablind. Jag var bara så fascinerad över att stilen var så genomgående enhetlig, fulsnyggt skulle jag kalla det. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.