Marja

Den långa resan.

Vindarna vänder.

När jag stod och fixade mat small det till bakom ryggen på mig. En hög smäll så jag hoppade till. Jisses, vad händer, tänkte jag?

Det var bara sovrumsdörren som for igen av korsdraget. Vindarna har vänt en aning, så sovrumsfönstret flög upp och gardinen framför den öppna balkongdörren sögs ut på balkongen. Jag måste ju ha cirkulerande luft, så nu har jag fixat provisoriska ’stoppar’. I morgon ska jag fara ner på stan efter fläkten och ska även köpa en dörrstopp, en sådan där säck.

Jag ska också träffa Joanna och Ronja på väg hem från Finland. De har ett par timmar i Umeå innan de tar flyget tillbaka till Stockholm, så vi ska träffas på stan och äta sen lunch.

I dag har det ’bara’ varit 28,5 grader i skuggan. Jag for ut en sväng med cykeln, men det var inte alls kul. Svettigt och klibbigt. Inne på Lidl var det svalt och skönt och jag passade på att bunkra upp lite förnödenheter. Nu är mitt kylskåp normalt igen. Det blev ganska fullt i det lilla kylskåpet när flickorna var här och värmen gjorde att det blev mycket kondens. Sen hade någon kommit åt ratten som reglerar temperaturen, så den stod på högsta värdet… med den påföljden att vissa varor frös. När jag skulle kolsyra vattnet i min SodaStreamer blev det grumlig slush. Huu! Morötterna var frostiga och salladen genomskinlig. Men nu är ordningen återställd igen.

I morse var mina fötter och ben normala och händerna var inte heller svullna. Vilken härlig känsla! Jag fixade både ingefärsvatten och iste (mintte och citron) i går, som jag dricker blandat med kolsyrat vatten och is.

svalnar

Ingefärsvattnet är bra för njurarna och det var nog det som drev ut vätskan ur kroppen. Jag dricker mycket.

När jag skulle laga mat kände jag att jag behöver inte bara något salt, utan också kolhydrater. Jag får en speciell skakig känsla i kroppen och då är det bra att äta ex pasta. Sen blir det bra.

Lupinerna har vissnat och ersatts av rallarrosor. Naturen har sin ordning. Gräset är nästan utblommat. (Kameran verkar inte heller vara så pigg i värmen.)

rallarrosor

gras

Blåbären kommer nu och jag hoppas det blir lite svalare snart, så jag orkar ut i skogen.

Ha en skön torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt att träffa Ronja och Johanna när de passerar Umeå.
    Ja, även här är värmen påtaglig, jag lider lite extra eftersom jag inte kan gå ut med ansiktet när det är sol. Blir svettig och då svider det i såren….Men kvällstid fungerar.
    Här är det nästan vindstila och idag +31. Dessutom håller de på att blästra på granntaket så man kan inte ha fönstren öppna p.g.a. allt damm som ryker in och allt aväsen- Så jag är glad över fläkten.
    Skönt att du får din idag.
    Ingefära är bra mot det mesta, har mest testat vid förkylning och gkort ingefärsavkok med päron,men nu skall jag också prova ditt ”ingfärsvatten.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja det var trevligt att träffa flickorna om bara för ett par timmar. I dag har vi också haft +31 grader och det var nästan olidligt inne i stan. Men nu sitter jag här med min fläkt. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.