Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Surt

 

surbröd

 

Hapanleipä, ‘surbröd’, det finska rågbrödet gjord på surdeg är min favorit av alla brödsorter. I kväll ska jag lägga ett skivat ägg och ett par sillbitar på mackan. Till en kopp te blir det ett gott och nyttigt kvällsmål.

Fler sura saker finns på TisdagsTema

Ha en skön tisdagskväll <3

8 kommentarer

  1. paula i pörtet

    ååå min favorit! rostar du brödet, det gör jag, supergott, blir nästan lite segt o knapert… perfekt förpackning för oss ensamboende, när man kan dela av utan att förstöra vacuumet.
    kram o ha det gott i värmen

  2. Violen på Brandholmen

    Vilken kvällsmacka du ska få! Mums! Köper du surdegsbrödet färdigt, ser ut som du har en förpackning med på bilden! Bra att veta om man vill prova.
    Ha en skön kväll och smaklig måltid!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är Fazers ekologiska råghalvor… 4 st som ligger 2 och 2 i vacuumförpackning. :)

  3. Ditte

    Väldigt gott! Förr fick jag det hembakat men de senaste 10 åren har det mest blivit att köpa Fazers bröd. Var ett tag sedan så det var fint med en påminnelse. Vilken god kvällsmacka du fick!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har börjat tycka om sill på mackan så här i värmen när man dricker mycket. På ICA har de ibland ‘efterugnsbröd’ som är halvsegt och med mycket rågsmak. Mums med mycket Bregott på. :) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>