Marja

Den långa resan.

Grillparty och helande händer.

Vi hade verkligen tur med vädret, för i kväll stormar det ordentligt.
I går kväll hade vi nämligen grillkväll med bostadsrättsföreningen. Lite sent kanske, för i fjol hade vi den i mitten på augusti, men precis i grevens tid.

Killarna kom i god tid och började ställa i ordning på gräsmattan nedanför min balkong. Jag var ute på balkongen och assisterade, bl.a. fick jag kasta ner en trasa så de fick torka av borden. Sen skulle den ju kastas upp också, sköljas ur och kastas ner igen.

finaste3

finaste2

Erik och Emil… finaste killarna. Tack för en trevlig kväll!

finaste

Vi var inte så många, men det var riktigt trevligt. Vi grillade korv och kött och eldade i eldkorgen. Det var lite kallt och fuktigt, men de flesta hade rustat sig väl med kläder och filtar. Jag gick upp efter alla mina sittdynor och fleecefiltar. Vi kunde ju gå hem efter mer kläder, någon hämtade till och med ett par lovikkavantar. Jag var uppe några gånger och bylsade på mig mer och mer och bytte skor. Den sista omgången gick jag ut på balkongen i täckjackan och ropade om någon ville ha vantar.

Det blev mörkt fort, men det var riktigt mysigt att sitta där i mörkret med eldkorgen, marchallerna och ljuslyktorna på bordet. Vi började kl 18.00 och när vi städat undan var klockan 23.00. Jag gick ut ett sista varv med pannlampan och städade undan kolen som sprätt från eldkorgen.

Jag tror att läkarstudenten på akuten hade magiska händer, för jag är så mycket bättre. Han fick känna bakpå båda knäna för att jämföra och lära sig hur en cysta känns. ’Gör det ont’, frågade han ängsligt. ’Ja, lite’, sa jag, ’men du måste ändå trycka hårdare för att känna ordentligt’. ’Jag är gammal lärare’, sa jag till den förvånade doktorn, ’och jag tycker det är viktigt med patientpraktik’.

Varken min mage eller mitt huvud gillar Naproxen, men eftersom jag redan efter två dagar känner mig bättre i lederna, ska jag köra några dagar till. I kväll ska jag prova med bara en halv tablett…

I dag har jag varit på Rusta och fick världens chock. I morgon kommer det bilder på det.

Ha en mysig söndagskväll <3

2 kommentarer

  1. Caanita

    Vad trevligt ni verkar ha inom föreningen, att ha fina grannar är oerhört värdefullt, men det beror nog mycket på hur man är själv också.
    Jag tycker att det är viktigt att ha varmt om fötterna när man är ute i rått och kallt väder. Fryser man om fötterna, då fryser man om hela kroppen eller hur?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har väldigt många unga grannar och de är alla så artiga och trevliga. 🙂
      Jag hatar att frysa om fötterna… och om ryggen… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.