Marja

Den långa resan.

Säsongskrock.

I går tog jag en tur till Rusta. Jag gick i lugn och ro och plockade på mig det jag behövde och kom till det stora rummet mitt i lokalen. Där fick jag världens chock. Jag fick stanna upp, gnugga mig i ögonen och tänka efter. Jodå, det var den 21 september, men framför mig såg jag en julgran och hela rummet lyste och blinkade i alla regnbågens färger.

jul

jul3

jul2

Det kändes inte alls roligt. Börjar man julskylta så är tidigt, förtas ju hela julstämningen. Jag kan förstå att man börjar plocka fram ljusnät och ljusslingor för utomhusbruk, för nu börjar det bli kolmörkt på kvällarna och många vill lysa upp lite utanför sina hus. Fast lite tokigt blir det. Grannens äppelträd, som brukar ha ett fint ljusnät över sig, är fortfarande fullt med röda äpplen.

Jag blev förälskad i det här fina körsbärsblomträdet, men tror inte att jag har plats för det i min lilla bostad.

jul4

jul5

På vägen till Rusta hade jag precis konstaterat att flera vilda blommor börjat blomma på nytt. De här gula blommorna växer längst ut på helt torra kvistar. Tussilago och rödklöver blommar också på nytt.

vaxer

vaxer4

vaxer3

vaxer2

Jag går ute utan krycka nu. Efter fyra veckor känns det befriande. Nästan overkligt.

”Ordna upp ett bekymmer och du håller hundra andra från livet.”
(Kinesiskt ordspråk)

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

 

8 kommentarer

  1. Caanita

    Jag mår illa när du skriver att julskyltningen redan börjat på sina håll. Min fundering är, personalen i dessa butiker, som ska se julpynt och julmat och höra bjällerklang i flera månader före jul, hur ser deras jul ut?
    De är i sin fulla rätt att vara utled på hela spektaklet, men som tur är, så är människor olika.

  2. Johanna - enklaknep

    Åh jag hatar dilemmat att skapa plats för något man tycker är fint. Jag kan skratta mig lycklig då att jag inte har upplevt julgrejerna i affärerna redan. Men det känns ju helt knäppt att ta fram de redan nu, som dina sista bilder visade hade ju inte ens blommorna ute slutat blomma. På tok för tidigt.

    Jag är så glad att jag hittade din mysiga blogg, gillar den verkligen!

    //Johanna

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Johanna för att du gillar min blogg!
      Egentligen passar inte trädet in i min inredningsstil heller, men ibland blir man ju så där tvärförälskad i något. Måste vara något minne som triggas i gång… och jag har lärt mig att då är det bäst att sova på saken. 🙂

  3. Ditte

    Oh, vad trött jag blir när julgranarna kommer fram redan nu. Jag är ju ingen ”julmänniska” med tycker att det i december är fint med all ljus, även från granar. Men nu! Sensommaren har lämnat Stockholm och hösten gjorde entré i söndags och igår med regn och blåst. Idag är det fint höstväder med sol, men bara +6. Gör inte så mycket….
    Dina fina bilder visar att en del av sommaren/våren dröjer sig kvar eller börjat på ny kula.
    Så fint att du kah gå utan krycka. Hoppas det fortsätter så.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi måste väl få ha höst innan vi börjar tänka på jul. Jag gillar också den mysiga stämningen med ljus och små lampor kring jul… men ’var sak har sin tid’ och börjar vi fira jul redan nu finns ju inget roligt kvar till december. 🙁
      Här uppe stormar det och i natt hade vi minusgrader. Plus 4,5 nu på min balkong. Brrr! Jag tog in den gula margueriten som fortfarande blommar för fullt. 🙂
      Kram! 🙂

  4. Paula i pörtet

    Har backat bandet lite och läst om dina knäproblem. Har du en cysta bakom knäskålen? Det lät ju inte så vidare kul…du skulle ha fått magmedicin utskriven att äta samtidigt med värkmedicinen. Jag kan inte äta anti-inflammatorisk medicin eller värkmedicin utan att äta medicin mot magkatarr. Probiotika kan också hjälpa.
    Vet du, min armbåge är som ny, nä inte sant, men den är så mycket bättre. Jag kan inte räta ut armen helt och förmodligen kommer jag inte att kunna göra det framledes heller, men i övrigt använder jag armen fullt ut och har inte ont. Mycket bättre resultat än då jag bara hade en spricka i armen. Den tog mycket längre tid att läka och behövde ständig sjukgymnastik.

  5. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, jag hade en så kallad Bakercysta bakom knät, men nu verkar den ha tömt sig själv. Men den kan komma tillbaka.
    Jag äter magmedicin varje dag, så därför vill jag egentligen inte äta annat än alvedon, men ibland måste man försöka.
    Så roligt att din armbåge läkt så bra. Huvudsaken att det inte gör ont och rörligheten kan nog bli bättre med tiden.
    Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.