Marja

Den långa resan.

Onsdagstema: Trivselmys.

Visst är det sant att finnarna piskar sig med björkris i bastun och gärna rullar sig i snön, men trivselmys i bastun har blivit en stor affärside i Finland. Man kan köpa designade nackkuddar i exklusivt linnematerial om man vill ligga på laven, matchande stjärtlappar att sitta på, små flaskor med dofter att droppa i vattnet man kastar på stenarna m.m.

Fantasin har inga gränser när det gäller att hitta på saker man kan tjäna pengar på. Den här stenen som kallas för ’saunaveijari’ (bastuspelevinken) ska man lägga på stenarna i ugnen och när man kastar vatten för att få ånga skall spelevinken byta ansiktsuttryck. Enligt tillverkaren.

bastu2

Vi blev besvikna. Stenen blev lite mörkare när den blev våt, men torkade fort upp igen. Jag kastade ordentligt med ’löyly’ för att få mycket ånga och det enda som hände var att ett par vattendroppar fastnade i smilet så att de såg ut som ett par tänder. Festligt… not.

Jag hade köpt stenen som en present och erbjöd mig att gå tillbaka med den och klaga på falsk marknadsföring, men min värd sa att han kan ju ha den som dekoration på de andra stenarna.

Mer trivselmys finns på Onsdagstema.

Ha en skön onsdag <3

8 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    ÅH så trist med sån falsk marknadsföring! Fast den är lite söt stenen ändå fast jag tycker nog ändå att du ska klaga för de ska inte tjäna pengar på något som verkligen inte fungerar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, jag ångrar att jag inte gick tillbaka och klagade. Fast affären hade ju inte kunnat göra något, utan då skulle jag ju ha blivit tvungen att kontakta det stora företaget HukkaSauna. 🙂

  3. Freja

    Jag tycker du ska maila företaget och tala om att du blev besviken. Om inte annat så kanske de tänker till om sin marknadsföring! Stenen är ändå söt, den kan vara en humörhöjare i bastun! Bidra till trivselmyset…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Eller så är det något knep med den som vi inte fattade, trots att vi läste bruksanvisningen noga. 🙂 Ska kolla på företagets hemsida efter en mailadress.

  4. Ditte

    Vilken tur att stenen i alla fall var fin. Den piggar upp, men trist att den inte uppfyller det som lovats.
    Men som Freja skrev; kanske bra att meddela tillverkaren att den inte alls fungerar.
    Ibland blir det fel…Men söt är den i alla fall.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, den är söt. Jag antar att man ska se något då vattnet torkar/ångar av den eftersom den då skiftar i färg. Kanske var den för het så det gick för fort. 🙂 Jag gav en till kvinnan jag lånade cykeln av också. Ska kanske kolla om hennes fungerar. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.