Marja

Den långa resan.

Åtråvärt blod?

ambulanselikoptern

Ambulanshelikoptern landade med dunder och brak på helikopterplattan där uppe på taket till Akuten precis när jag kom från vattengympan. Kunde inte låta bli att slita fram kameran och bara för det fick jag sen springa till bussen för andra gången i dag.

Jag har varit yr i dag. Inte så där snurrig, utan så där att jag tagit snedsteg så fort jag vänt på huvudet. Först tänkte jag att jag fått det där med kristallerna i örat, men då mår man ju illa och är totalyr, så jag får skylla på min nacke.

Det var en prövning att gå över Rådhustorget utan att ragla alltför mycket. Huh, så obehagligt. När jag hade böjt mig ner efter ett mjölkpaket i affären och reste mig upp, tog jag två steg i luften och fick stanna upp och fokusera.

Efter mat, vila och en Alvedon for jag i alla fall till vattengympan och det gick bra. Det var skönt som vanligt.

I dag fick jag en kallelse till ortopeden för mina knän. Jag ska till röntgen före och så vill de ha blodprover. Bra så, men för någon vecka sedan fick jag en kallelse till min doktor på Hälsocentralen och hon ville också ha blodprover. Dagen innan hade jag fått brev från henne att alla prover som togs sist var ’normala’. Kan de inte bara nöja sig med det? Några av proverna är nämligen samma hela tiden.

Nåja, jag är lättstucken, så jag ska ge dem det blod de vill ha. Det är ju bra att de vill kolla upp ordentligt.

I dag var jag tvungen att ringa till tandläkaren och boka en tid. Det var en ny tandsköterska som svarade… Hur ska det nu gå när den gamla, som hjälpt mig de senaste 30 åren, har slutat? Jag tycker att viktiga personer inte ska få bli äldre och sluta jobba.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Caanita

    Det kan väl inte vara blodtrycket som strular, men eftersom du har kontakt med sjukvården så måste väl det vara kollat?
    Äter du några andra mediciner som kan ha dessa biverkningar?
    Det låter inte alls roligt att inte riktigt ha kontroll på sina rörelser.
    Kram.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för omtanken, Caanita! Nej, det är inte blodtrycket och inga nya mediciner. Antagligen är det en mild balansrubbning i örat, men så länge jag inte kräks och blir liggande, är det inte farligt. Bara obehagligt och lite pinsamt för folk kan tro att jag är berusad. Än så länge har jag inte trillat omkull. Jag brukar skylla på nacken, för jag har stora problem där. Det kan också vara stress och/eller att jag är spänd. Lite vila och ta det lugnt brukar hjälpa. 🙂 Kram. 🙂

  2. Ditte

    Håller helt med dig, personer som är viktiga för en får inte bli äldre och sluta. Känns klart otryggt.
    Hoppas det blir bra ändå med tandläkarbesöket.
    Vad gäller blodproven så kan man ju undra vad de skall ha allt till och om det är liknande prov som tas. Men å andra sidan bra att de är noggranna. Hoppas också du får svar på vad det kan vara med ditt knä.
    Din yrsel är inte bra alls. Måste ju finnas en orsak…och utan den är det svårt att få rätt hjälp. Men hoppas nu på att utredningarna för handlingen framåt.
    Önskar dig en bra dag och utan yrsel.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Mina knän är ’utslitna’ och borde bytas ut, men jag vill ju vänta med det så länge det går. Ska bli spännande att se vad ortopeden tycker.
      Yrseln är mycket bättre i dag, den brukar hålla i sig ett par dagar. Jag ligger och spänner käkarna på natten så jag får både tandvärk och yrsel.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.