Marja

Den långa resan.

Jäkla skruttkropp!

pikacard3

I dag har jag varit dyster som de här små truliga änglarna i mitt kollage. I morgon skulle jag ha åkt med min scrappkompis till Överrödå byastuga på julfest med Pysselhäxorna. Vi hade bestämt vilken tid hon skulle komma och hämta mig och såg fram emot en liten utflykt och att träffas.

Men jag blev tvungen att avanmäla mig på grund av knät. Det känns som cystan är tillbaka och jag kan knappt stödja på benet. I några veckor var jag helt bra, så därför känns det här bakslaget verkligen deprimerande. Den 8/12 har jag en inbokad tid hos ortopeden, så tills dess får jag försöka stå ut eller i värsta fall åka upp på akuten. Jag ska vila så mycket som möjligt och hoppas att kroppen tar hand om det onda. Jäkla gamla skruttkropp!

I morgon ska jag försöka pyssla ihop några julkort här hemma i stället. Jag hade förberett material att ta med. I dag har jag pysslat lite med receptboken, men mestadels har jag suttit framför datorn eller TV:n. Jag har betalat mina räkningar, konterat föreningens räkningar och handlat på nätet… böcker från bokus.com, hygienartiklar och smink från Dermoshop, julklappar från designonline.se och Tradera. Så bekvämt. Jag hatar att trängas och svettas i affärerna så här års.

Nu blev jag pigg och pysselsugen igen. Se där, det hjälpte att beklaga sig lite.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Äsch, vad tråkigt att du var tvungen att avanmäla dig. Det är alltid surt då en har sett fram emot något och sedan måste ändra planerna. Mina sympatier och förhoppningar om att knäet snart förstår att bete sig igen! Och visst kan det vara befriande att beklaga sig. Då får en klaget ur systemet och kan koncentrera sig på bra saker igen 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Sandra! Jag börjar undra vad det handlar om, för det är andra gången i höst som knät hindrar mig från att vara med på en ’viktig’ pysselträff. Jag vill ju vara med och jag vill träffa min kompis, så det känns nästan som en bestraffning.
      Men jag kämpar på och i dag känns det lite bättre. 🙂 Kram till dig! 🙂

  2. Ditte

    Så trist att du inte kunde följa med. Men när kroppen säger stopp så är det bäst att lyssna. Trist om/att cystan är tillbaka. Kanske kan den gå tillbaka av sig själv. Hoppas.
    Har själv haft många cystor, dock inte i knät och vet att de är ett elände.
    Tror det är bra att skriva av sig och klaga måste man få göra och om du nu känner dig bättre så är det bra. Och kommer pysselkänslorna nu tillbaka så kanske det kan bli en bra dag trots att du har ont.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det bildas mer ledvätska i knät när jag anstränger det och då fylls cystan på, så det gäller att jag håller mig lugn. Men jag blir också allmänpåverkad och trött och orkar inte vara social och det hindrar mig.
      Det är inte sämre i dag, så jag ska ta kryckan och gå ut en liten sväng till kiosken och köpa en tidning och mjölk. Och kanske en glass. 🙂
      Kramar! 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Nej, vad tråkigt, och så typiskt, när det är nåt sånt där som man verkligen vill göra. Men det är i alla fall bra att du har en tid hos läkaren, så dom får kika på det där. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var trist och jag blir så less på att ta fram kryckorna igen. 🙁
      Ha en bra vecka! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.