Marja

Den långa resan.

Kurs med sockerchock.

Hela eftermiddagen har jag suttit på kurs för styrelsemedlemmar, anordnad av HSB Umeå. Den var bra. Jag tror ju ibland att jag kan allt, men det finns alltid några nya detaljer att lära sig.

Allt var frid och fröjd tills jag somnade. Vi började med presentation och grupparbeten. I gammal hederlig stil. Sen redovisade vi på blädderblock. I gammal hederlig stil. Jag är ju egentligen en enstöring, men trivs i grupper och är då både aktiv och social.

Vår kursledare var en hejare på att prata. Mycket och fort. Jag förstår inte att han orkade, för han var inte alldeles ung, men han körde på. Jag såg aldrig att han ens drog efter andan. Till slut tappade jag tråden och somnade. Då fick vi en paus.

Orsaken till att jag somnade var antagligen ett alldeles för högt blodsocker. Vårt eftermiddagsfika var nämligen en katastrof. Vi började redan kl 12.00, och jag som äter frukost sent, åt ingen ordentlig lunch. I programmet stod det att vi skulle få kaffe och smörgås, men vi fick kaffe och en sockerstinn chokladkaka, vattenmelonskivor, söta frökuber och en fröblandning med pumpakärnor, solrosfrön och sojabönor. Jag skulle ju ha tagit med mig en egen macka, för så mycket blodsockerhöjande saker klarade jag inte. Jag åt lite melon och frön och sen bunkrade jag upp med de där frö-nötkuberna, som bl.a. innehöll torkade dadlar och honung. Sen hittade jag en fruktkorg med äpplen och så hinkade jag i mig vatten. Det gick bra, men jag tycker det var dåligt att HSB inte kunde bjuda på en smörgås, för kursavgiften är ändå ganska saftig. Jag var faktiskt inte den enda som var besviken och ska ta upp det i utvärderingen av kursdagen.

Nåja, nu är jag hemma och har ätit vanlig mat, tagit min medicin och mitt penicillin, så ordningen är återställd.

Min scrapkompis ringde och sa att hon skulle komma med min julklapp från Pysselhäxornas julfest. Jag orkade ju inte fara dit i söndags och hade för den skull inte räknat med en klapp. Spännande att se vad de har plockat ihop i påsen.

Sen ringde en kille som påstod att jag skulle få ett presentkort på 500 kr på ICA eller Hemköp. Vilken affär ville jag välja? ’Varför ska jag få det’, frågade jag? Jo, presentkortet läggs i ett paket med multivitaminer och jag behöver bara betala frakten. Då tackade jag förstås nej å det bestämdaste. Inga multivitaminer/sockerpiller här inte. Något så fräckt, eller hur?

Härom dagen ringde en kille från 3 där jag har haft mitt mobila bredband i flera år. Han undrade om jag ville förlänga mitt abonnemang. Jag stod i en affär på stan och sa lite nonchalant ’Jaa, det kan jag väl’. Sen blev det tyst och jag hann tänka att han inte nämnt något om den fördelaktiga rabatt jag haft… aj,aj,aj, nu gjorde jag något dumt… Men sen kastade han ur sig att jag förstås får behålla min rabatt ytterligare ett år. Jag betalar knappast någonting för den där stickan, nämligen.

Ha en skön torsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag skulle egentligen vilja veta om det var Folkets Hus som ’slarvade’. Det var fullt med olika kurser och sammankomster i alla rum och vi hade gemensam fika. Då är det ju enklare att baka långpannekaka än att stå och bre smörgåsar. 🙁

  1. Ditte

    Vilken tur att det bar en bra kurs, förutom den uteblivna mackan förstås. Undrar hur en del tänker….Kanske bra att du somnade.
    Trevligt med julklapp från Pysselhäxorna, hoppas du berättar vad det unnehåller.
    Tänkte extra på dig igår när vi gick förbi Bryggartäppan. Max var hos en frisör på Östgötagatan och jag gick en sväng med William. Mängder av barn fråm en förskola som vär där. Tyvärr var päronträdet alldeles kalt.
    Ja, dessa olika försäljare man kan bli trött. Har nu satt i sysyem att blockera dem på telefonen och de har minskat i antal Har även använt mig av Nix.
    Å andra sidan var det ju bra att TRE mannen var seriös och att du får behålla dit pris. Alltid något i dessa tider.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, kursen var bra och jag slumrade bara till en sekund. 🙂 Nej, jag satt faktiskt och kämpade med sömnen ett bra tag. 🙂
      Jag var på väg till Stockholm över jul, men nu verkar det som jag inte kommer att få blicka ut över Bryggartäppan just då. Kanske senare i vinter/vår.
      Försäljaren från 3 blev nog lite paff när jag svarade ja med det samma… kanske därför det blev tyst i luren ett tag. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.