Marja

Den långa resan.

Party, party.

Det är insidan som räknas, säger man ju, men just nu gillar jag inte min insida. Tarmarna har party, party… blåser upp ballonger som trängs och pyser. Ovanpå det har jag fått UVI och får äta ännu en antibiotikakur. Ingen trevlig smärtcocktail i min kropp alltså. Tråkigast av allt… ingen vattengympa i morgon.

Blev alltså tvungen att ringa Hälsocentralen i går morse och fick komma direkt, lämnade urinprov och fick medicin. Ibland går det smidigt.

mediciner Men vilken idiotisk förpackning medicinen var i. En vanlig blisterförpackning trodde jag, men nej, man får inte trycka ut tabletterna, utan man ska böja förpackningen på längden och tvären, pilla upp en pytteliten flik på baksidan och dra upp locket. Jag har fullt fungerande händer och fingrar/naglar, men jag fick stå länge och pillra och fick till slut bryta mig genom flera lager in till tabletten. Varför, varför gör man en sån idiotisk förpackning?

Nu har jag har plockat undan och samtidigt organiserat lite bland mina pysselsaker. Återstår bara att städa ordentligt och sen kan jag sätta mig i soffan och bara chilla.

I dag har jag varit på Myrorna igen med en massa saker. Jag hittade en fin mjuk svart/vit rutig halsduk. Precis vad jag behövde. Sen handlade jag dra-maten full på Willy:s. Det är så enkelt att fara till Myrorna och Willy:s, för jag behöver inte byta buss och bussen går var 10:e minut på vardagarna.

Ha en skön onsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Inte trevligt när fler åkommor vill åt en samtidigt. Men skönt att du fick en tid på vårdcentralen och snabbt fick antibiotika. Men inte lär magen tycka om det….
    Och vilken knasig förpackning! Säkert har någon tjänat en hel del pengar på att göra en produktutveckling, men den kanske bara är en prototyp….
    Hoppas kan man alltid. Eller skall man gå till apotek eller vårdcentral om man är svag i nyporna.
    Trevligt med besök hos Myrorna och ett fynd blev det ju också.
    Hoppas nu att ”verkmästaren” där i magen tar det lugnt med dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag börjar bli less på alla åkommor och mediciner. Jag förstår inte vitsen med den där förpackningen, för som jag ser det finns det ingen anledning att skydda de här tabletterna extra noga. Jag har en god vän som inte kan få upp vanliga blisterförpackningar… hon skulle aldrig klara av den här. Flikarna man ska ta tag i är alldeles för små och man får leta efter dem.
      Ha en bra kväll! Kram! 🙂

  2. Paula i pörtet

    Hej! Jag har artros i händerna, nyligen röntgade man dem men då det inte förvärrats de senaste 3 åren så tänker man inte göra några åtgärder. Hade hoppats på något operativt ingrepp på tumlederna. Hur som haver så äter jag ju ett dussin tabletter om dagen och herrejiss så många omöjliga medicinförpackningar det finns. Den ena kartan värre än den andra…
    Konstigt med dina tänder, bra förstås att det inte är något som felas tänderna, men kanske svårare att åtgärda artrosen så du blir smärtfri. Jag försöker fortfarande förtränga mina tandproblem…
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har ju opererat tumlederna på vänster hand… tumbasleden ersattes med en hoprullad sena och själva tumleden är stelopererad. Sen har jag ju båda knäna, ryggen och nacken. Ibland blir det en inflammation och då är det ont. Oftast när man får artrosen, som nu i käkleden. Jag hade ett inflammerat långfinger i höstas och då sa doktorn att det är uppblossande artros.
      Jag är inte helt övertygad att det inte är något med tänderna, men tandis såg varken hål eller någon inflammation på röntgen. Vi får se. Det är inte lätt att bli gammal. 🙂
      Kram Paula! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.