Marja

Den långa resan.

Ord för reflexion.

kalender2015

I dag låg Paulo Coelhos Kalender 2015, Alkemi, i brevlådan. I tre år (2011, 2013 och 2014) har jag tragglat hans månadsord och tänkte nästan hitta på något annat i stället, men ändrade mig och beställde kalendern. Jag skriver inte så mycket i den, men tar åt mig visdomsorden i vissa av citaten och sitter gärna och ritar av de fina illustrationerna. Det jag skriver här i bloggen är mina egna reflexioner kring orden och nu tänkte jag eventuellt lägga in en egen bild också. Vi får se.

Jag har inte läst Coelhos bok Alkemisten, men har förstått av de citat jag läst att alkemin står för drivkraften i livet, drömmarna, kärleken…

”Ju närmare sin dröm man kommer desto tydligare blir levnadsödet, ens verkliga anledning att leva.”
(Ur Alkemisten)

De ord vi ska fundera över nästa år är: Inre styrka, öden, mod, på spaning, val, välsignelse, det magiska ögonblicket, väntan, vägar, djärvhet, möte och förverkligande. Det låter väl spännande?

Under bokpaketet låg en drös julkort. Jag blir alltid så glad över handskrivna julhälsningar. Någon har tänkt på mig.

När jag tittade ut i morse höll en pappa och ett litet barn på och rullade en stor snöboll på gräsmattan bakom huset. Ja, det snöar, blötsnö, riktigt blöt snö, men snö som ändå får skogen att se ut som ett julkort. Så vackert!

Men det är som sagt blött och halt. Jag satt längst bak i bussen och vi slirade i sidled flera gånger. I rondellerna höll jag andan. Nu får det bli lite kallare.

Vi upplever också de mörkaste dagarna under året. Efter den 23:dje vänder det!

Ha en mysig fredagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Oh, jag hade glömt bort boken! Skall köpa den i helgen. Vet att de brukar ha den i Skrapan i Akademibokhandeln. Är så förtjust i citaten, de är tänkvära.
    Allkemisten har jag läst, men jag skulle vilja läsa den igen. Och nu kansk emed mer kunskap om författaren. Fastnade också för de ord man skall fundera på inför nästa år.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Har man en gång köpt den är man fast. Jag tror att jag ska läsa Alkemisten. Kram! 🙂

  2. Anna Holgersson

    Jag ska se om jag kan hitta den där kalendern! Tack för att du skriver om den, jag har blivit väldigt nyfiken! Kram //a

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror att den finns på Akademibokhandeln eller Din Bok. Jag köper alla mina böcker på bokus.com. De är alltid billigast och om man orkar vänta några dagar extra får man fri frakt. Kram! 🙂

  3. Anna Holgersson

    Jag beställde från Adlibris + Alkemisten! Nu skall här läsas och reflekteras… Det blir en nyårspresent till mig själv 😀 //a

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Så härligt! Jag kan också rekommendera ’Vid floden Piedra satte jag mig ner oc grät’ och ’Handbok för ljusets krigare’. Förutsatt att du gillar hans tankar alltså. 🙂 Paulo är ju katolik och blir ibland lite för religiös för mig, men jag har lärt mig att bortse från det och då blir hans tankar om tillvaron så bra. 🙂
      Ha det så bra Anna! Kram <3 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.