Marja

Den långa resan.

Blinkande stearinljus.

annandagen2014

Annandag jul och jag börjar bli rastlös. I morgon blir det en tur ner på stan och i helgen är jag bortbjuden på middag.

Ännu en vacker vinterdag med lite snålblåst. Jag har fruktansvärt ont i käkleden och plockade fram burken med Naproxen som jag fick för mitt inflammerade finger. Jag gillar inte att ta dem, men vad gör man så här mitt i helgerna?

Sov inget vidare i natt och har kämpat hela dagen med att hålla mig vaken. Det var skönt att ta en promenad, men sen har jag somnat så fort jag satt mig ner. Jag skulle titta på TV och somnade, kokade kaffe och satte mig i lässtolen med boken och somnade hela tiden. Det lustiga är att jag vaknar när huvudet faller ner och på den korta tiden jag nickat till har jag hunnit drömma en massa. Det jag läser och mina drömmar blandas ihop till en salig röra.

Nu tvättar jag för att hålla mig vaken. Sen tänkte jag titta på På spåret.

Jag är inte så mycket för juldukar och så, men hittade en fin jullöpare på Hemtex, som passade på soffbordet hos mig.

lopare2

De hade ett erbjudande med ’ta två betala för en’, så jag var tvungen att ta en grej till och valde ett sådant där batteriljus. Jag har inte varit intresserad av sådana tidigare, men tänkte att jag kan ju alltid prova nu när jag får ett gratis. Det är väl bra för miljön… eller? Fast det går på två batterier förstås.  Mindre brandfarligt är det ju i alla fall.

Jag blir lite nervös av det, för det blinkar hela tiden, det ska väl imitera en ljuslåga. Kunde för den skull inte ha det på byrån, men i bokhyllan blev det ganska fint.

ljuset

Fast finare än mina glasisbollar är det inte.

lopare3

ljuset2

 Ha en fin annandagskväll <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Glasbollarna känner jag igen och har några stycken som är utplacerade hos oss och jag tycker om dem. De har liksom alltid varit med och hör till hemma hos oss hela året.
  Juldukarna hoppade jag över i år. Vet inte varför, för jag har ett par gamla jag tycker mycket om. Men nästa år så…
  Varvade ”På Spåret” med Björn Skifs; kunde inte bestämma oss.
  Och nu är det Lasse Åberg som gäller med ”Snowroller”, har sett den minst 10 gånger ….
  Kanske är den lite extra i år eftersom jag inser att det för min del inte blir någon skidåkning.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har också några glasbollar och håller ständigt ögonen öppna på loppisar efter fler. Till jul tar jag fram några röda värmeljuskoppar, men glasbollarna finns alltid på bordet framför mig.
   Jag tittade på På Spåret och skulle nog ha klarat mig bra i dag, utom på musikfrågorna. :)
   Kram! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>