Marja

Den långa resan.

Fototriss: Prickar

Min fina Kroton fick efter många år fascinerande prickar. Det började med att den blommade på ett sätt jag inte sett förut. En lång stängel med prickar som sedan brast i någon slags blommor.

krotonblomman3

Sen utvecklades taggar och små prickar som vattendroppar.

kroton

Dropparna blev större och geleaktiga och den ursprungliga stängeln skrumpnade ihop.

krothon

När gelédropparna blivit riktigt tunga, föll taggarna (och fröna), ner i jorden eller på fönsterbrädan. Jag har förstorat dem så mycket jag kunnat.

krotonfron2

Mina Kroton har tidigare blommat med långa, täta kolvar och mycket frömjöl, men den här varianten har jag inte sett tidigare. Nu väntar jag på nästa blomning.

Den här Kroton har knallröda blad. Jag har nyligen köpt en till med gröna blad och spanar ivrigt efter extra utväxter på båda två.

Mer prickigt finns på Fototriss 

Ha en skön helg <3

14 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag hade inte eller sett något liknande trots att jag alltid har en eller flera Kroton på fönsterbrädan. Försökte googla, men hittade ingenting. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      När jag har googlat har jag sett blommorna, men inte de vätskefyllda blåsorna. 🙂

  2. Anemonen på Käringafällan

    Det här var en intressant triss och väl sammansatt. Jag har haft många kroton i mina dagar men ingen har blommat, och nu fick jag se det jag väntade och väntade och väntade på men som aldrig infann sig.Tack snälla för du visade detta och som väl passande i trissen den här veckan.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anemonen! När jag har googlat har jag läst på flera ställen att Kroton bara blommar i tropiska länder, men mina har blommat tidigare, men då har jag aldrig sett blåsorna. Håll ut, nån gång får dina Kroton kanske också för sig att blomma! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Inte jag heller… och jag var glad att jag såg det så jag kunde dokumentera. 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Låter precis som om det hade varit hemma hos oss där blommor och växter beter sig på ett väldigt mystiskt och oförklarligt sätt…många gånger 😀 Fina bilder! //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.