Marja

Den långa resan.

Rulla, rulla…

Jag sov så dåligt i natt på grund av gårdagens incident på bussen. Gång på gång kom bilden för mig när jag själv låg där under bussen. ’Rulla, rulla’, tänkte jag febrilt, men det är inte så lätt att rulla upp över en isig trottoarkant med ett tjockt lager snöfluff. Jag minns att jag försökte få tag i något med händerna, men snön var som badskum. Kvinnan som skulle stiga av efter mig fick hoppa över mig och sedan dra upp mig i armarna. Tur att hon var både vig och stark.

I morse skulle jag stiga upp tidigt och åka iväg till Mariedal på träff med skrivargruppen, så det blev inte många timmars sömn. Jag ville ju ändå åka, för jag missade alla träffar i höstas på grund av knäproblem, röntgen och läkarbesök. Dubbelbokningar stup i kvarten.

Nu kom jag i alla fall iväg och det var trevligt. Vi träffas en gång i månaden och i dag bokade vi dessutom in en lunchteater i april.

I natt steg temperaturen och det har blåst och snöat. Blötsnö. Jag har en kappa i vaxat tyg med vadderat foder, som jag använt flitigt den här vintern som regnkappa.

När vi var färdiga och kom ut på kvartersgårdens trappa, hade det mojnat lite och var så här vackert. Snön klibbar fast på trädens stammar och grenar och är vit och ren.

blotsno

Jag halkade mig genom min sedvanliga runda… Mio, Kupan, Klädhuset och sedan gick jag upp och tvärkollade min loppis. Inte mycket kvar, men det finns några saker som ingen vill ha. Hmm… Trots vädret var det mycket folk där.

Nu ska jag koncentrera mig på att inte somna innan jag hunnit i säng.

dagens

Har aldrig varit med så törstiga tulpaner.

Ha en skön måndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Freja

    Så otäckt med bussen! Både det du själv var med om och det du såg hända igår. Det är allt för lätt hänt och går väldigt fort för en olycka att ske, tur det gick så pass bra vid båda tillfällena!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, såna olyckor är otäcka, för det kan ju gå riktigt illa. Som tur är finns det människor omkring en som är uppmärksamma och som kan hjälpa. 🙂

  2. Ditte

    Vackra tulpaner, om än törstiga!
    Ja, du har mycket om dig och viist är det både på gott och lite ont.
    Kul med en skrivargrupp och ganska lagom att ses en gång i månaden. Och en lunchteater verkar trevligt!
    Kan förstå att minnena kommer tillbaka från den dagen då du hamnade under bussen. Det måtte ha varit en fruktansvärd känsla att kämpa för sitt liv so du kände att du gjorde. Och det hade kunnat gå så illa. Burr!
    Vacker snöbild! Har nu bytt snöslasket i huvudstaden mot sol och blå himmel. Inte alls dumt.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tulpanerna är magiska! Är liite avis när jag tänker var du är nu. 🙂 Men jag hoppas ni har det riktigt skönt, även om det inte är det varmaste vädret där nere heller. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.