Marja

Den långa resan.

’A Perfect Rainy Day…’

tulpanernaidag4

Nej, skoja bara, en perfekt vinterdag har det varit i dag. Solsken på den gnistrande vita snön, -4 grader och alldeles vindstilla. En perfekt dag för en promenad ner till sjön, men tyvärr hann jag inte.

Jag var tvungen att fara och tömma mitt loppisbås. Några saker lämnade jag i vagnen som Öppen Gemenskap tar hand om och de små sakerna tog jag med mig hem. Sen fick jag mina pengar. Jag hade ingen aning hur mycket jag hade sålt för, så jag blev positivt överraskad. Jag fick en lista på alla försäljningar med datum och kassakvittonummer. Av kassakvittona kunde jag se om en och samma person hade köpt flera saker. Eftersom jag hade gratis hyra den andra veckan och den första var betald i förväg, blev det inga avdrag. Yippee, jag har grundplåten till en Ipad!

Träden är snöklädda och så vackra. Att åka genom den lilla skogsdungen innan man kommer till Tomtebo är som att åka genom en sagovärld. Och sen kommer man till Älvans väg. Jag kan inte ha det bättre.

Mina törstiga tulpaner har party, party. De är inte längre strama och sofistikerade, utan spretar åt alla håll och visar upp sig i all sin härlighet. Färgen är magisk, mild och eldig på samma gång. Nu ska jag ge dem nya snittytor, byta vatten helt och ge dem ett par isbitar att suga på, så i morgon har de troligtvis lugnat ner sig igen.

tulpanernaidag

tulpanernaidag3

God Natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så vackra dina tulpaner är! Nu fick jag lära mig något nytt; en isbit i vattnet och snitta om dem.
    Jag har då och då ställt in en bukett i kylen över natten och det har avsevärt ökat hållbarheten. Men, det finns ett sådant, jag måste möblera om i kyle för att få plats med vasen. Så en isbit verkar lättsammare.
    Så bra att du fick sålt så mycket på loppisen! Grattis! Och nya erfarenheter har du också fått, plus en del pengar.

    Vad gäller vädret så kan jag förstå att det är fint nu med snön på träden och att snön hos er faktiskt är vit och inte grå/brun som i huvudstaden.
    Själv njuter jag nu av vacker grönsak, blommmor och blå himmel. Vackert det också.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag brukar snitta mina tulpaner efter tre dagar ungefär och alltid försöka ge dem ett par isbitar i vattnet. Sen slarvar jag med att ställa den svalt till natten. Ibland kommer jag ihåg att ställa ner dem vid balkongdörren.
      I går var snön vacker och vit. I dag har det regnat igen och gatorna är fulla med brun sörja. Hopplös vinter. Men du har det bra. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.