Marja

Den långa resan.

Du förtrollande slända…

I kväll målade vi grönt på akvarellen. Plötsligt hände det… jag kom överens med mina ryska färger och målade av hjärtans lust. Den gröna färgen är så fin och dominerade, trots att jag använde alla andra gröna nyanser jag hade, samt gult, blått och till och med turkost. Min gröna växt vevar runt i en känsla som överensstämmer med hur jag känt mig några dagar. Ser ni vad det är för en krukväxt?

gront

I går hände en lustig sak. Jag köpte ju två påslakan på Returmarknaden. De var fräscha, men främst var det mönstret på tyget som lockade mig. Jag gillar allt med vingar, i synnerhet änglar, fjärilar och trollsländor. Kolla in trollsländan.

slandan

När jag kom hem hade jag ju ett paket i brevlådan med det jag köpt på Tradera, bl.a. stämplar med en stor trollslända. Det var samma screentryck som på lakanet och exakt samma storlek. Lite scary sammanträffande, eller hur?

slandan2

slandan3

Nu väntar jag på att den tredje, riktigt magiska trollsländan ska komma till mig. En maffig ’dragonfly’. Jag lever ju efter finskans ’inte två utan den tredje’. Btw så heter trollslända ’sudenkorento’ ( sommarslända ) på finska.

Säsongerna går in i varandra. Semlorna lever kvar och ligger sida vid sida med påskmaten, finsk ’Memma’. Lite väl tidigt, tycker jag.

sasongsmat

God Natt mina vänner <3

6 kommentarer

  1. Caanita

    Jag gissar att krukväxten är en/ett prickblad.
    Varje sommar ( i sommarstugan) kommer en trollslända och sätter sig på mig, särskilt om jag har något vitt på överkroppen. Om jag lyckas sitta stilla kan den stanna en ganska lång stund. Undrar om det är samma slända år efter år, fantastiskt vacker.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, det är faktiskt inte en Prickblad, utan en annan vanlig krukväxt, Svärmors bandrosett… en mindre variant av Svärmorstungan.
      Jag skulle verkligen känna mig utvald om en slända skulle komma och sätta sig på mig. Sländor är magiska, som små féer. 🙂

  2. Märta

    Men så fin tavlan blev! En sådan blomma har jag faktiskt i fönstret.
    Berätta igen vad memma är. Jag minns inte från tidigare du berättat.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Memma är en efterrätt gjord på malt, rågmjöl, sirap och ev. apelsinskal. Äts med socker och grädde. Som kladdkaka med söt rågsmak. Inget för våra magar, fast jag brukar smaka lite om jag blir bjuden. 🙂 Min mamma kokade den själv till påsk.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.