Marja

Den långa resan.

Grönsåpa

I dag har jag haft en avslappnad dag med mina bästa vänner. Precis vad jag behövde efter all stress med den där apparaten. Vi umgicks och åt en god middag tillsammans. En spännande soppa med bl.a. broccoli, vita bönor och linser, toppad med fetaost. Till efterrätt fick vi fruktsallad och vildhallon med glass. Mums, mums!
Jag mådde så mycket bättre när jag for hem.

Gårdagens fläck var grönsåpa. Såpa görs ju av tallbarrolja och jag brukar köpa den gula såpan, eftersom den gröna är färgad bara för att vi ska tänka på tallbarr. Nu köpte jag av misstag fel såpa och den är vackert turkos. Det är inte Grumme såpa, utan ett annan miljögodkändt märke. Fast jag tyckte det var otäckt med den turkosa färgen.

Jag kom på att jag hade köpt en Grumme såpa till tvättstugan, så jag gick ner och bytte. Den turkosa duger bra i tvättstugan. Det visade sig att jag köpt grön såpa dit med, men Grummesåpan är lite mindre knasig i färgen. Inte som jag kommer ihåg att den brukar vara, dock!

grumme

Och nu funderar ni om jag mätt blodtrycket i dag. Ja, det har jag gjort och nu har jag definitivt kommit över skräcken. Det är dock stor skillnad om jag har manchetten på vänster arm eller höger. En betydande skillnad faktiskt. Bruksanvisningen rekommenderar vänster arm, men på Hälsocentralen mäter de oftast i höger arm. Jag ska göra fler mätningar och så får jag väl kolla upp med min läkare.

Dagens citat i Vk:

”Ibland stirrar vi så länge på en dörr som stängs att vi för sent ser den som är öppen.”
(Alexander Graham Bell)

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Trevligt med middag tillsammans med vänner och soppa är alltid gott.
    Skönt att det går framåt med din blodtrycksapparat och du skall se att trycket minsakr ännu mer när du vant dig.
    Aha, det gröna var såpa…Då vet jag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi äter ofta soppa tillsammans, eftersom det är så kravlöst på något sätt. 🙂
      Ja, nu har jag kommit över det första motståndet mot blodtrycksapparaten, så det ska nog gå bra. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Lena

    Var o fick en 24-timmars idag o innan tog mäterskan trycket både på vänster o höger o vänster var lägre, vilket hon sa att det brukar vara. Har tjyvkikat en gång o då var det 124/77. Men semester idag så ska bli intressant se vad det ger imorgon när jag kommer till jobbet
    kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Oj då, på mig var trycket högre på vänster sida! Jag har också gjort en sådan där 24-timmars mätning och då var medeltalet ok. 124/77 är ju ett kanonbra resultat… jag har aldrig haft så lågt, då hade jag nog känt mig snurrig.
      Lycka till med mätningen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.