Marja

Den långa resan.

Ändrade planer.

Fredagen den 13:de i dag… fast egentligen är jag inte vidskeplig. Men ändå måste alla påpeka det.

Jag hade tänkt gå till Anders och klippa mig i dag, men fick skjuta upp det. Min nacke hade knycklat ihop sig när jag sov. Det händer ibland och ofta efter vattengympan. Jag kommer inte ihåg att jag INTE ska stretcha mina nackmuskler för mycket, inte vrida huvudet rakt mot sidan, utan lite snett nedåt, och absolut inte böja huvudet bakåt.
Vi hade vikarien i går. Han leder aquaträningen på IKSU och kör samma program med oss som med studenterna. Det går ju inte… vi är ju reumatiska pensionärer. Men han är kul och vi får bl.a. dansa Zorbas dans, den versionen där takten blir snabbare och snabbare.

Jag fick alltså börja morgonen med att sitta på toaletten och låta huvudet hänga. Sen tog jag en värktablett och rullade spikmattan runt nackkudden. Jag somnade till och drömde… och när jag vaknade var klockan redan10.30. Oj, oj oj.

Det blev bara en tur ut och köpa tulpaner, sen har jag tvättat och pulat här hemma. I går var sopmaskinen här och sopade rent ute på gården och jag hade tänkt städa undan den där grillkolshögen i dag, men det får bli på söndag i stället. Snart får jag ta fram cykeln…

I veckan har jag målat lite. Jag har ett djupt fönsterbräde i köket och gillar att ha växter och saker där. För att få lite variation har jag försökt skapa olika nivåer. Jag köpte en ’trätrall’ på loppis för 15 kronor och skulle måla den. Jag kunde inte bestämma om den skulle bli gräddgul eller pärlemorvit, så jag målade halva halva och en guldribba i mitten. Då kan jag vända den sidan inåt rummet som passar bäst.

Just nu ser det ut så här i fönstret. Jag brukar möblera om med jämna mellanrum.

fonsterbradan3

fonsterbradan2

De små ’rosorna’ på min kalanchoe har slagit ut så här fint.

fonsterbradan

Ha en mysig fredagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så bra med en djup fönsterbräda där du kan ”möblera”. Tyckte särskilt mycket om höjden med hjälp av brädan. Ett jättebra tips. Tack för det! Jag had esjälv förstås aldrig kommit på det.
    Skönt att våren är på väg även hos dig och fint att snart kunna ta fram cykeln.
    Hoppas nu att din nacke snart mår bättre så att du inte behöver ha ont.
    Kramar från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det blir lite omväxling med olika höjder och så kan man gruppera sakerna i stället för att rada upp dem. 🙂
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har två kotor som sitter ihop så det blir ansträngande för musklerna ibland. Men det brukar bli bättre med spikmattan, smärtsalva och yllesjal. 🙂
      Ha en skön helg! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.