Marja

Den långa resan.

Trädgårdsmässan 2015.

kryddor

Jag kom hem från trädgårdsmässan med en kasse kryddor. Fick iden att jag vill ha en grön balkong i år och skall plantera kryddor i den självvattnande krukan… persilja, oregano, citrontimjan och rosmarin… den taniga gräslöken ska få en egen kruka, för den brukar ha svårt att samsas.

Det fanns så mycket fint på mässan. Lökar, pelargoner och väldigt mycket citronträd. Fast jag skulle ha valt ett apelsinträd med underbart doftande blommor och fina frukter.

apelsin

apelsin2

Terttu, min bloggkompis här på Vk, satt i en egen monter med sina fina konstverk av pil och pappersblommor gjorda av snören. Det var kul att ses och få en liten pratstund på finska.

terttu

terttu2

terttu3

Förutom blommor fanns det mycket pynt för trädgården, mat (ost, rökt renkött, grekiska oliver m.m.) Tjejerna som gör egen choklad var också där och Glassbonden.
Jag köpte glass, choklad och amaretto (mums), och satte mig och lyssnade på en föreläsning om vårens första blommor. Många sippor blev det…

Som vanligt var det även en balkongtävling och den ska jag visa bilder från i morgon. Jag måste ta reda på vilken balkong som blev vinnare först.

Här kommer fler bilder från mässan:

massan5

massan2

massan4

massan3

massan

Ha en trevlig söndagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Terttu Haapanen

    Hej Marja!
    Tack för i dag! Det var en trevlig stund att prata med dig om viktiga saker. Fina bilder har du tagit. Halaus! Terttu

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja Terttu, det var trevligt. Jag skulle ju komma tillbaka, men träffade en bekant och så blev det så sent. Du hade så fina saker.
      Halaus sinullekin! 🙂

  2. Ditte

    Tack för det trevliga besökte på trädgårdsmässan. Här hade jag kunnat gå länge. Så mycket fint och vilka idéer man kan få. Tror det blir perfekt för dig med en grön balkong och att plantera kryddväxter i den självvattnande krukan. Mysigt och extra gott att plocka och nyttja det man själv odlat.
    Så mycket fina saker den vän Terttu hade. De hade jag också gärna velat se.
    Ser fram emot att få se balkonbilderna.
    Gröna och soliga kramar från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, även om man inte odlar själv så är det trevligt att gå där. För dem som har trädgårdar är det ju rena paradiset och folk köpte lökar, plantor och träd som bara den. Sen var det trevliga föreläsningar och ett fint fik man kunde vila fötterna i.
      Terttu bor lite utanför Umeå och hon odlar sina pilbuskar själv som hon binder fina saker av. Blommorna pillrar hon ihop av papperssnören som hon rullar upp och formar.
      Kramar! 🙂

  3. Paula i pörtet

    Åh, jag får alltid svårartad ångest denna tid på året då man ska planera, plantera, kratta, gräva, sätta frön, ja odla helt enkelt. Jag har verkligen gett det en chans men jag misslyckades med det mesta, dessutom tyckte jag det var tråkigt…
    Men, jag väntar ivrigt på första nässelskörden!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, kraven är stora, men alla har inte det intresset. Eller så har man inte möjligheten om man bara har en balkong. Förr hade jag kolonilott och det tyckte jag var så himla roligt. Men sen orkade inte ryggen med allt grävande.
      Nässelsoppa är gott, men jag är tyvärr allergisk. Däremot kan jag äta nässelbröd, ett hårt surbröd man kan köpa i Finland. Du har kanske ätit det?
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.