Marja

Den långa resan.

Andas in, andas ut…

Nu glider m/s Romantika genom Stockholms vackra skärgård. Synd bara att vädret är grått och regnigt och inte inbjuder till vistelse ute på däck.

Jag har precis satt mig ner och loggat in på Romantikas wi-fi och tänkte varva ner innan jag går och äter. Det blev lite stressigt… inte tidsmässigt, utan logistikmässigt. Först skulle jag ta en taxi till T-centralen eftersom det regnade.  Jag väntade 10 minuter i telefonkön, tröttnade och tog tunnelbanan. Jag hade paraply, men blev ändå blöt. Sen visade det sig att Vasagatan, varifrån anslutningsbussen skulle gå, var avstängd. Det var ju Stockholm maraton i dag. Jag hittade inte till Tallinks disk, men frågade en man som tillhörde Missing People. Tänkte att han var lämplig att fråga, för jag var ju lite vilse. Och visst kunde han hjälpa mig.Till slut tog jag tunnelbanan till Gärdet och fick promenera ännu en bit i regnet.

Vad lärde jag mig? Att jag skulle ha tagit tunnelbanan raka vägen i stället för att irra omkring på T-centralen fram och tillbaka, hit och dit. Å andra sidan fick jag några raska promenader.

Mitt hyttkort fungerade inte, så nu har jag fått ett specialplastkort som jag hoppas är idiotsäkert. Nu blir det mat och KAFFE.

En trevlig sak hände också i dag. Jag blev kontaktad av en person jag umgicks med för 25 år sedan. Vi kommer att träffas om ett par veckor.

Ha en trevlig lördagskväll!

2 kommentarer

  1. Ditte

    Trevligt att du är på väg efter trasslet innan. Men det löste sig. Bra med ”Missing People”. Skall maila dig om ett tips jag fick av Aaa angåeende bilder från kamera till surfplattan. Kommer i kväll.
    Vad roligt att få kontakt med en ”gammal” god vän och så trevligt att ni snart kan ses.
    Ha det gott!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har tagit tunnelbanan tidigare och det är bekvämare än buss när man har en resväska, men nu skulle jag följa anvisningarna jag fått med resan och ta anslutningsbussen. ☺ Hade Johanna varit hemma hade hon ju kört mig, men de for ju till Gotland på morgonen. Ja, ja, det löste sig ju…
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.