Marja

Den långa resan.

Haparanda och Torneå.

hosmaggan4

I kväll regnar det. Dagen har varit den varmaste hittills. Tidigt i morse visade termometern +20,5 grader och sedan blev det ännu varmare.

Vi åkte till Haparanda och IKEA. Det blev inga stora inköp, lite småsaker och ett nytt vindskydd till balkongräcket. Det fanns bara i gröngulrandigt, lite uppseendeväckande kanske… Vi får se. Sen for vi över på finska sidan och gick i affärer. Jag hittade ett par nya badtofflor, lite annat smått och gott och så köpte jag korv och ett paket flingor av fyra sädesslag att koka gröt av. Jag har inte hittat motsvarande i Sverige.

Sen åkte vi tillbaka till Haparanda och hälsade på kompisens kusin. Det var henne jag besökte på patienthotellet i Umeå när hon hade gjort en ögonoperation. Då kunde hon inte titta upp, så hon ville gärna se hur jag såg ut. Det var trevligt och hon hade ett vackert hem och en fin trädgård.

I morgon åker jag hem till Umeå.

God natt mina vänner!

4 kommentarer

  1. Ditte

    Trevligt med en utflykt och ett besök på IKEA kan pigga upp. Kul att ni även var över på finska sidan och du fick med dig lite godsaker hem.
    Fint med ett besök hos ”kusinen” så att hon kunde se dig.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      IKEA i Haparanda är lagom stort för mig. Jag brukar köpa möblerna på nätet, men det är bra att kunna titta hur de ser ut innan. ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.