Marja

Den långa resan.

Rena molucker.

moluckerna

Dagens uppdrag var att tvätta grannhusets molucker (de på bilden hör till mitt hus). Min nyckel passar inte i dem, så jag fick låna ordförandens nyckel. Jag torkade tre års skit på 20 minuter. Deras sopnedkast luktade inte alls så illa och det fanns inte heller några små flugor där.

Många undrar varför just jag gör det här skitjobbet. Jag skrev ett inlägg om det i fjol som ni kan läsa här.

För övrigt har jag varit lite illamående och har försökt häva ett begynnande skov med magont. Har tvättat och mest legat på soffan framför TV:n. I skåpet hittade jag en förpackning micro-popcorn, som jag poppade och tryckte i mig. Popcorn hjälper mot illamåendet…

Logistiken med Stockholmsresan och lägenhetsbyten är uträknad och det blev så att jag kommer att vara i Stockholm riktigt länge. I dag bokade jag tågresan hem och det fanns prisvärda resor i augusti. Så nu är jag nöjd och längtar efter att få installera mig i den mysiga lägenheten på Söder.

Ha en lugn lördagsnatt <3

6 kommentarer

 1. grandmother

  Vad är egentligen molucker? Jag har aldrig hört ordet tidigare och när jag slog upp det på Internet så hittade jag bara ”Moluckerna (Maluku) är en provins i Indonesien” och att det inte är de som du rengjort förstår jag ju :-

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var ett nytt ord för mig med. ☺ Det är luckorna till de här sopnedkastet som kallas för molucker. Det är en trumma som man lägger påsen i och som sen går runt och släpper ner påsen när man stänger luckan. Vet inte om det är en ordlek där ordet lucka ingår… ☺
   Kram!

   P.S. Gick ut och googlade och hittade intressanta bilder. Det ska vara MOLOK, som är ett varumärke för djupbehållare för hushållsavfall. Där ser man… det är HSB som har lärt mig ‘molucker’. Ska skriva ett inlägg där jag rättar till det. ☺

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Här i Lidköping ligger vi efter tvingas jag konstatera !!
  Så fina soptunnor har jag inte sett . Inte ens på bild .

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det finns inte så många här i Umeå heller. Våra hus är ju bara tre år gamla. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>