Marja

Den långa resan.

Oops!

vadardetta

Vad hände? Jag kastade in min lilla nackkudde i tvättmaskinen och detta kom ut. Tyget hade rivits upp längs hela långsidan och innandömet hade tvättats ’utanför’ tillsammans med mina trosor och nattlinnen.

Jag pular in min lilla kudde under örat när jag sover och tar med mig den när jag reser. Jag byter kuddvaret regelbundet, men ibland måste även kudden tvättas. Ibland får jag sy en ny… oftast för att innehållet knölat ihop sig. Nu hade tyget på kudden rivits upp längs hela sömmen på långsidan… det hade blivit skört. Det har aldrig hänt förut.
Det lustiga/sorgliga är att samma sak hände med min favoritscarf förra veckan. Tyget hade blivit så skört att det revs sönder. En fin bomullsscarf från Gudrun Sjödén.

Det var ingen idé att laga kuddvaret, men lyckligtvis hade jag en extrakudde som jag nu har fyllt med nytt material. Jag köpte nyligen en påse kuddstopp på Ohlssons Tyger, för jag hade faktiskt tänkt sy en ny kudde. Men jag hann inte…

Nu vet jag varför jag har varit så trött. Det pep lite i luftrören i morse och pollenrapporten visade höga halter av gräspollen. Ja, men då vet jag. Snart blommar väl gråbon också.

Jag har varit och klippt mig hos Anders i dag, så nu är jag fin i håret igen. I morgon ska jag städa och packa. Sen bär det av igen.

Träffade en granne när jag gick ner till tvättstugan.

Jag: ”Hej X, hur är det med dig?”

X:    ” Jo, det är bara bra. Och du då?”

Jag: ” Det är bra. Jag åker till Stockholm på torsdag.”

X:    ”Jag har potatis på spisen.”

Jag: ” Oj då, det blev visst ‘goddag, yxskaft’. Hej då! ” 

Ha en lugn natt <3

 

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Haha…då undrar man vad grannen hörde, kanske trodde att du sa något om vad du hade på spisen, nåt som låter som Stockholm eller torsdag hm…stockmos och torsk :D Ha en trevlig resa, Marja //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Jag tolkade det som att det var hans sätt att säga att han inte kunde stanna och prata med mig… han är lite fåordig av sig. Men lustigt blev det. :) Kram!

 2. Ditte

  Vilken otur att kudden inte ville vara med längre och samtidigt en väldig tur att du kunde ordna en ny.
  Antar att även kuddar kan ha ett ”bäst före datum”.
  Vad gäller ditt samtal med grannen så log jag lite när jag läste det. Kontakt, men på avstånd…
  Vad trevligt att du snart är på väg till huvudstaden och jag hoppas vi ses.
  Kram!

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag har kvar av det där ljusblå täta tyget, så jag ska sy en ny. Kudden får nog tåla en hel del och med tiden blir tyget skört. Jag tvättar den ofta eftersom jag har den i sängen. Den är också skön när jag reser med buss eller tåg.
  Det var en ganska typisk dialog mellan grannen och mig… han är fåordig och rakt på sak och jag har lärt mig att lyssna mellan raderna. Men jag gillar honom.
  Jag hoppas verkligen att vi kan ses. Kram! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>