Marja

Den långa resan.

Skön höstfredag.

Jag var mentalt inställd på att jag eventuellt skulle bli väckt av en tjutande brandvarnare i natt, men den höll sig lugn.
På morgonen tittade jag på den och tyckte att det såg ut som den hade en spricka. Jisses! Eftersom jag har svårt att böja huvudet bakåt, vågade jag inte klättra upp på stegen ensam, men zoomade med mobilen och såg att sprickan var en detalj i designen. Det tog mig alltså tre år att upptäcka vilken snygg brandvarnare jag har i taket.

brandvarnare

Jag ringde vår vaktmästare och han bekräftade att brandvarnaren var kopplat till en strömkälla + hade batteri. Han hade varit tvungen att kalla på en elektriker när en varnare hade gått sönder hos en av mina grannar. Hur tänkte HSB här, när man installerade komplicerade brandvarnare utan att ge oss information om hur de är kopplade? Här måste vi genast ta fram instruktioner och dela ut till alla.

Har inte gjort så mycket i dag. Är lite trött i kroppen efter gårdagens vattengympa, men kände ändå för att cykla en sväng till Ålidhems centrum och Lidl. Det blåste, men det var skönt och skogen var vacker och luktade gott.

hostiskogen

hostiskogen2

Oxlarnas bär mognar ojämnt. På vissa träd är de fortfarande gröna, på andra orange och på ett träd jag cyklade förbi var de röda på ena sidan och gröna på den andra. Oxelns bär är större och vackrare än Rönnens.

oxelbar3

oxelbar2

Ha en lugn lördagsnatt <3 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilka vackra höstbilder du tog på din cykeltur. Och nu kansk jag kan skilja mella rönnbär och oxelns bär.
    Skönt att du fick en förklaring till brandvarnarens beteende men givetvis måste det finnas både info och en instruktion. Vår kan låta om batterierna är dåliga…
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har tidigare haft brandvarnare som suckat när de behövt nya batterier, men det här var inget sådant. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.