Marja

Den långa resan.

Höstpromenad, chattat och röd måne i natt.

I väntan på att lönnen får riktigt röda löv, plockade jag några vackra asplöv att ha som dekoration.

hostlov

Jag gick på en promenad i dag i det sköna höstvädret. Det blåste lite, men jag tycker att det är bara skönt. Man känner sig så fräsch om kinderna när man kommer in. Jag gick mellan husen mot skogen, för att se på grannarnas fina gårdar. Snart är det väl dags att ta in utemöblerna. Det här möblemanget såg så övergivet ut.

hostdag2

Kan någon säga vad det här är för träd. Jättefina, skira, avlånga löv. Har försökt googla, men inte lyckats hitta något.

avlangablad

Nere vid sjön var det vackert som vanligt.

hostdag

Vid trappan har det trampats upp en ny genväg, som inte går via trappstegen. Trappan syns till vänster. Tänk att vi alltid tenderar att ta kortaste vägen.

genvag

genvag2

I kväll har jag chattat med Kundtjänst på Tradera. Jag vet inte om jag någonsin har chattat förut, men det gick riktigt bra. Jag ville nämligen lägga ett bud på en fin scarf i turkos och svart och väntade som vanligt tills det var en minut kvar av auktionen. Då fungerade inte systemet, utan jag uppmanades att försöka igen. Jag försökte ett par gånger, men sen var auktionen slut och jag hade inte fått min chans att vara med. Jag blev jag sur och kontaktade Kundtjänst via chatten. Jag fick veta att många hade hört av sig och att de jobbade på att åtgärda felet.
Lite senare plingade min mobil och jag fick ett mail om att jag hade vunnit auktionen. Systemet hade tydligen bara hakat upp sig.

Jag har funderat mycket över den stackars hunden vi jagade i går kväll. Jag har lite dåligt samvete att jag inte orkade vara med ända till slutet, för någon gång hade den väl blivit trött och gett upp. Å andra sidan jobbade mannen och jag i en hel timme med att vakta så bilarna inte körde på den och stå målvakter både här och där. Sen tyckte jag att ägaren agerade lite lamt och uppgivet och visade ingen tacksamhet eller lättnad över att vi hade engagerat oss i hennes hund.

I natt är fullmånen röd och jag önskar att jag hade ett riktigt bra objektiv till min stora kamera. Just nu tar mobilkameran de bästa månbilderna. Jag ska då gå ut innan jag går och lägger mig och titta… om det nu inte är molnigt.

Ha en lugn måndagsnatt med den röda månen <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tyvärr såg jag ingen måne här. Jag hade satt klockan och var uppe men molnen täckte månen.
    Inget att göra något åt. Har sett lite bilder från andra, men det är ju inte samma sak som att se själv.
    Vad gäller hunden, så tycker jag att du och mannen som var med kämpade på bra. Jga tycker dock att ägaren inte alls var tacksam för er hjälp och hon kanske måste träna sig på att få hunden att lyda och att ha bättre uppsikt över den. hoppas att allt gick väl…
    Vilken fin promenad längs sjön och vackra höstbilder fick du också. Jag kan se att hösten kommit längre hos dig än här. Men snart är vi i kapp.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag var ute ett par gånger med kameran, men det fanns för många ljuskällor runt omkring för att se något. Jag såg hur nästan hela månen täcktes av något, men jag såg aldrig den röda färgen.
      Det var något som inte stod rätt till, varken med hunden eller ägaren.
      Hösten är vacker nu. Kram! 🙂

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Marja ! Förutom allt annat bra som du alltid skriver om , ska jag kommentera om dom bulliga träden . Det är så att det finns många såna i mellansverige . Runt Gävle och Västerås . På mina årliga Norrlandsresor har jag alltid påtalat och undrat : Vad är detta för träd ?
    Ingen vet !
    Sen , fick vi se ett sånt i Mellansel ! Mina släktingar trodde att det var en sorts pilträd . Men , jag är inte helt säker .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.