Marja

Den långa resan.

Haltar omkring med kutande rygg.

’Förlåt Quasimodo, jag försöker inte göra narr av dig, jag har bara sån kramp mellan skulderbladen.’
I morse när jag steg upp fick jag en fruktansvärd smärta i ryggen mellan skulderbladen. En muskelkramp som jag aldrig haft förut. Något måste ha hänt under gårdagens vattengympa. Det kändes tydligt att det var muskulärt, annars hade jag kanske trott att jag höll på att få en hjärtinfarkt. Johanna brukar få något liknande och jag har aldrig riktigt förstått vad det är.

Jag stretchade och masserade med ryggborsten i duschen, tog en alvedon och bestämde mig för att göra det jag tycker bäst om… gå på loppis. Innan värktabletten hann kicka in kände jag att krampen förflyttade sig till revbensfästena och det är något jag känner igen. Kunde knappt andas i bussen och så började diafragman leva sitt eget liv… den uppträdde som vid hicka, men det blev en rapning. Så där satt jag och hickrapade i smyg… det var ju tur att jag inte behövde släppa ut något i den andra ändan.

Jag steg av bussen en hållplats för tidigt för att gå igenom mitt gamla bostadsområde och träffade en f.d. granne, som jag stod och stod och pratade med en stund.
Det finns väldigt mycket rönnar på området och de var proppfulla med bär. Somliga hade tappat alla löv, men bären hängde kvar.

ronnbar2

ronnbar

Jag gick till Kupan, Röda Korsets secondhand på Mariedal, och gjorde fina fynd. Bl.a. ett par halvliters medicinflaskor med gradering. Synd att de inte hade någon kork, men det går ju att fixa om man behöver.

flaskor

Sen blev det en jättefin rund blomkruka med matt yta, en plexiglaslåda, en låda med UNICEF-kort, en stans för en miniängel (till julkorten) och en skärbräda i trä, som jag tror jag ska decoupaga och ha som bricka. Bästa terapin ever att gå på loppis och rota.

På bokavdelningen stod vikta böcker. En cylinder och den enklaste vikningen av sidorna. Bara vika dubbelt.

bokvikning2

 

bokvikning

Jag började förstås fundera på hur man skulle kunna pimpa cylindern… lite färg kanske, eller en tunn ljusslinga?
Jag hade tänkt köpa några gamla böcker att vika, men fick plötsligt bråttom till bussen. En annan gång.

Krampen i ryggen sitter i, så jag haltar omkring med kutande rygg. Ska lägga mig en stund på spikmattan och ta mer smärtstillande. Kanske en Naproxen till natten.

Ha en lugn lördagsnatt <3 

 

12 kommentarer

  1. Ruth i Virginia

    Tråkigt att höra om din ryggonta.
    Har läst om spikmattor på svenska bloggar. Är det verkligen riktiga
    spikar ni ligger på? Kommer ihåg, som barn, att jag läste om fakirer
    från Indien, som låg på spikmattor. Googlade ordet, och det säjs
    att det är SPIK i mattorna. Låter väldigt obehagligt.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, det är inte spikar i mattorna, utan vassa plastpiggar. Jag har en fin matta med små pyramider av plast och de är inte så vassa, men trycker ordentligt på akupunkturpunkterna. Jag tycker det är skönt.
      Ha en skön helg!

  2. Judy

    Lovely red berries to mark the autumn season. A lot of our trees are almost bare and the leaves are piled high on the ground. Great for the kids to play in. 🙂 Nothing like a flea market to put a smile on your face. You sure find some good treasures. Nice folded books. Can’t wait to see some of your folding. Take Care of yourself and hope the pain is soon gone. Have a wonderful weekend! 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy! I love flea markets, so going to one is the best way of getting myself into a good mood. 🙂
      Have a lovely weekend!

  3. Ditte

    Vad trist med din värk och hoppas nu att ”spikmattan ” kan ge lindring.
    Fint att du kom iväg på loppisen och vilka fynd du gjorde. Hade gärna varit med dig där.
    Dessa vikta böcker faschinerar mig och kanske kan jag någon gång få se hur detta ska göras. Tror inte mina fingrar lyder, men jag skulle vilja se…
    Och rönnbären! Så vackra!
    Kanske blir det en kall vinter.
    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Krampen har släppt i dag, så nu är jag bara öm i musklerna. De vikta böckerna på Röda Korset hade bara sidorna vikta dubbelt uppifrån och ner… den enklaste varianten. Har man en mjuk pärm, eller river bort pärmen, kan man dra ihop allt till en cylinder och limma lite. 🙂
      Kramar! 🙂

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Usch för ont i ryggen…jag tyckte det lät lite som om ditt bröstben, kanske spökar, det kan upplevas som hjärtinfarkt, jag vet…med egna erfarenheter 😀 Skönt att det lättat nu i alla fall. Ha en skön söndag! //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är nog bara musklerna som drar ihop sig av all sin kraft och för att motverka det måste jag gå och kuta. Musklerna som går till revbenen har jag ofta kramp i och då är det svårt att ta djupa andetag. Det blev antagligen för mycket stretching av bröstkorg och bröstrygg på vattengympan. Men nu är det bättre. 🙂
      Ha en skön söndag du med och ta det lugnt! Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.