Marja

Den långa resan.

#Throwback Thursday – I like.

svartvittfoto

I dag blir det en #tbt (Throwback Thursday) med en bild på mig från 1978, då jag var ung och kaxig och inte rädd för att säga ifrån. Jag önskar jag hade samma ork i dag, för nu känns det verkligen som det är nödvändigt att ställa sig på barrikaderna och protestera mot allt förskräckligt som händer. Jag gillar blicken som inte viker undan och ser mig själv i ögonen med kärlek.

Den här bilden fanns i Luleå Tekniska Högskolas (den hette så då) tidning i samband med en artikel jag skrev om en studieresa till Finland. Jag undervisade i finska och hade fått åka till Tammerfors på de finska modersmålslärarnas årsdagar. Jag berättade bl.a. om ett besök på hotellets disco. Jag hade släpat med mig min mentor, professorn i finska vid Uppsala Universitet, en äldre distingerad herre, som kunde allt om det finska språket förutom att prata. Han satt och myste med sin drink och jag försökte dölja min stora skräck för att bli utdragen på dansgolvet… det var nämligen av glas och genomskinligt och hade gjort mig snurrigt yr.

Jag skrev säkert något om föreläsningarna också.

Torsdagstema – I like

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

16 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Marja !! Du underskattar dig själv …. Man behöver inte stå på barrikaderna för att göra sin röst hörd numera .
    Du gör det så bra i din blogg !!
    GE INTE UPP !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Inga-Britt! Ja, de unga får stå på barrikaderna, du och jag får bidra med vår erfarenhet och goda argument. 🙂 Huvudsaken att man har en möjlighet att bli hörd. Kram! 🙂

      • michael forsberg

        Hej!Dom unga springer visserligen fortare MEN det är vi som är lite äldre som känner vägen!Var rädd om dej och sköt om dej ordentligt.:-)

        • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

          Ja, det är så sant, Michael, men jag saknar den tiden då allting var så självklart. 🙂

  2. Beppan

    Härligt med människor som vet vad dom vill och står upp för det – både unga och gamla.
    Sådana som ryter till när omgivningen har otur när dom tänker. Nu vet jag ju inte om den senaste utvecklingen ute i samhället med bränder och annat elände kan skyllas på bara otur.
    Tycker jag ser samma viljestyrka i ditt senaste porträtt också!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Beppan! Jag skulle inte skylla den senaste tidens händelser på otur, utan på en skrämselpropaganda som bedrivs av SD och media. Folk blir otrygga och rädda och irrationella. 🙁

  3. Sandra från Finland

    Vilket fantastiskt fint foto! Man ser verkligen styrkan i dig. Jag önskar och hoppas att jag har något av den styrkan idag, för som du skriver så behövs det folk som kämpar – för många olika saker.

  4. Anemonen

    Vad kul att få läsa lite om dig. Det uppskattar jag. Åh jo jag tror allt att du har kvar en hel del styrka fast lite annorlunda kanske. Ha en fin helg.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anemonen! Ibland är det kul att titta tillbaka. 🙂 Ja, den inre styrkan finns nog kvar och den får jag väl kanalisera på det sätt jag orkar. 🙂 Ha en skön helg!

  5. Ditte

    Vilket härligt foto! Och du är lika härlig idag! Och att stå på barrikaderna kan man göra på olika sätt. Och du gör det nu också, men kanske å ett annat sätt än i ungdimsåren. Budskapet och att kämpa för rättvisan finns kvar.
    Tror vi som är födda i slutet av 40- talet har den andan medfödd på någort sätt. Vi ger inte upp…
    Tänk, vad jag veat var med dig där i Tammerfors…
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, ränderna går aldrig ur… och vi kommer aldrig att ge upp! Kramar! 🙂

  6. Freja

    Härligt med fina minnen från förr! Själv blir jag mer arg och mer på barrikaderna ju äldre jag blir. Tyvärr utan den ork som jag skulle haft när jag var ung…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Man får acceptera att man gör så mycket man orkar och det är engagemanget som räknas. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.