Marja

Den långa resan.

Varannan blir bra…

Här händer det saker och det verkar som varannan händelse är bra och varannan dålig.

Dålig= jag tappade adventsljusstaken i golvet i natt (se föregående inlägg). Lite försmädligt och besvärligt, men lamporna som gick sönder går ju att ersätta.

Bra= jag hade en lyckad date i småregnet och halkan ute på gården med två killar från HSB. Ett resultat av ett lyckat nätverkande på kursen jag var på. Vi har tagit bort sandlådorna och ska bygga cykelskjul på de platserna och jag erbjöds hjälp. Vi mätte och planerade och for en sväng till Biologigränd på Ålidhem så att jag skulle få se hur de ser ut. Jag fick ritningarna och ska nu presentera planen för styrelsen i januari. Får jag grönt ljus, blir det ansökan om bygglov och så fixas allt i vår. Jag känner mig som värsta byggherren. Ha, haa. Vi har hållit på och pratat om det här i tre år och så plötsligt händer det.

Dålig= Tisdagstemat i dag var trasig. Jag tappade en flisa av en framtand när jag gnagde på en mangokärna. En plastbit som sattes dit för ett antal år sedan. Ringde direkt till tandläkaren… han är bortrest onsdag-torsdag och har ingen tid förrän nästa onsdag. ’Har du värk’, frågade sköterskan. ’Jag vet inte. Jag tappade biten för två sekunder sedan’, sa jag. Det är en liten flisa, men hålet i tanden känns ju jättestort och kanten är lite vass. Få se om jag orkar vänta, eller om jag raggar upp en annan tandläkare. Just nu känns det som att ingenting spelar roll, bara jag får mig själv fixad. Nu får det vara nog. Jag är tillbaka till att dricka kaffe med sugrör.

trasig2

Bra= jag gick ner i tvättstugan och krockade med mina grannar under mig. Hon hade en fyra veckor gammal baby i famnen. En liten flicka. Vilken härlig överraskning! Jag har inte ens sett att hon varit gravid, men hon är lång och smal och har ju oftast ytterkläder på när vi träffas. ’Jag har inte ens hört barnskrik’, sa jag. Första barnet i huset… och vi som just tog bort sandlådan.

Om det fortsätter så här så kommer nästa händelse att bli dålig. Bäst att ta hissen ner till tvättstugan nu, så jag inte snubblar i trappan… och så mobilen med ifall jag fastnar i hissen… och så kolla först att mobilen är laddad så jag kan surfa runt på Instagram medan jag väntar på hjälp.

Ha en bra tisdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Freja

    En riktig cliffhanger, hur gick det för dig i tvättstugan? En röd tröja i vittvätten? Schampo istället för tvättmedel så det blev skumöversvämning? Tappade all ren tvätt i trapphuset på väg hem så allt är smutsigt igen? Tur att du i så fall har något bra att se fram emot strax efter!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    🙂 Jag är färdig i tvättstugan och hemma utan några äventyr. 🙂 Det kanske bara var en vanlig dag i livet.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är ju inga katastrofer direkt. Jag gruvar mig mest att det kommer bli dyrt med alla tandläkarbesök. .
      God natt och kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Varje dag händer ju bra och dåliga saker… de flesta bra, tycker jag, så vi tänker nog inte på det alltid. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.