Marja

Den långa resan.

Decoupage

I veckan har jag sysslat lite med decoupage. När jag väl tar fram limburkarna och blöter upp penseln brukar jag göra några alster. Det går ganska fort att limma, men sen ska det ju torka mellan varven så det kan ta några dagar. Eftersom jag håller till på diskbänken kan det se ganska stökigt ut. I går fick den här lampskärmen samsas med fiskbullarna och potatisen.

decoupagelampskarm

Jag hade en vit lampskärm och röda Marimekkoservetter och fick en ny julig lampskärm. Jag är van att decoupagea raka ytor, så det var lite trixigt att få till mönstret på skärmens form, så jag har vänt den finaste sidan inåt rummet. Nu ska jag leta efter lampskärmar på loppis, för jag har både gröna och svarta servetter med det här mönstret. Ett billigt sätt att få variation.

Sen hade jag en träbräda i köket där jag samlade lite saker på arbetsbänken. Den såg så trist ut, så jag målade den ett varv med vit hobbyfärg och decoupageade med små Marimekkoservetter jag hittade i mina gömmor. (Jag köper på mig saker och så glömmer jag att jag har dem). Jag köpte dem för mönstret, jag gillar att rita/klottra såna här husgytter.

bradan

bradan2

Ovansidan har jag dragit två lager decoupage varnish på så att den ska vara tålig. Jag brukar ha både enstaka frukter och lökar liggande direkt på brädan bredvid burkarna.

I dag har jag varit hos min kompis på Mariehem. Vi har trixat med hennes nya surfplatta… fixat mailadress och betalat räkningar m.m. Sen bjöd hon på mat, renskav med gula kantareller och vildris. Supergott och supertrevligt. En skön fredag.

Jag har inte hört något om glasögonen, så i morgon ska jag gå ner och se om de hänger kvar. Kom att tänka på att det blåste friskt i natt, så de kanske har blåst iväg.
Jag tappade mina glasögon en vinter för några år sedan i snön på gården där jag bodde förut. Jag letade efter dem överallt där jag varit den dagen och frågade överallt. Sen gav jag upp och skaffade nya. Efter några månader råkade jag höja blicken och såg att de hängde på husnumret ovanför brevlådorna. Där hade de hängt hela vintern. Ibland är det bra att lyfta blicken…

God natt mina vänner <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.