Marja

Den långa resan.

En livslång kamp mot kaoset.

anglarna

Nu har änglaorkestern också kommit fram och står redo på fönsterbrädan i köket. För länge sedan köpte jag de röda änglarna på Myrorna och placerade en ängel vid varje kuvert när jag dukade på julaftonen. Ronja fick sina egna små änglabarn… Ängeln som sjunger så hängivet hittade jag också på Myrorna några år senare. Den stod där ensam och ropade att den ville följa med mig hem.

I natt har jag inte sovit en blund. Jag hade inte ont någonstans och var inte heller särskilt orolig för någonting, utan hjärnan ville bara inte släcka ner. Jag läste att man inte ska stirra in i surfplattans eller mobilens ljusa skärm innan man lägger sig. Jag sitter gärna och bläddrar på Instagram  på natten. I natt skickade jag ett sms till Johanna det sista jag gjorde.
Jag var uppe och drack cashewmjölk, min favorit just nu, satt och löste korsord OCH kollade Instagram. Johanna var tydligen också uppe och hade lämnat spår på mitt Instagramflöde. I morgon har vi telefondate och då måste jag prata om våra dåliga vanor.

Fast det finns en sak som jag tror omedvetet irriterar mig. Jag har det så himla stökigt. Jag visar bilder på julpyntade fönsterbrädor, men i rummet är det rena kaoset. Jag har saker som ska upp i förrådet stående och så alla pysselrelaterade grejer överallt, tidningar på golvet och i soffan m.m. Och under allt det där är det ostädat. Jag vet inte riktigt var jag ska börja och blir nästan handlingsförlamad. OK jag har rent och undanplockat på diskbänken, jag har gått ut med soporna, jag håller rent i badrummet och jag går med tidningar och tomburkar till återvinningen, så det är inte snuskigt… bara stökigt. Men för mig har det varit en livslång kamp att plocka upp efter mig och ställa tillbaka grejer jag tar fram. Och det stressar mig.
Sen blir det väldigt motsägelsefullt när man tittar in i mina skåp och hyllor, för där har jag ordning och reda, så även i mina pärmar och när jag packar är jag petnoga med hur jag viker kläderna och att det inte ska finnas några tomrum i väskan. Böckerna står i alfabetisk ordning i bokhyllan och pysselgrejerna ligger sorterade i lådor med fack. Vad är det för fel på mig?

Okej. Skönt att få klaga lite.

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Marja, nya bloggvän – inget fel! Renhållningen får prio, men övrigt kaos kan ses som tecken på att en är nöjd och att det inre kaoset i en själv egentligen inte är så stort … för min egen del så hoppar jag över all data/mobiltrafik innan sängåendet. En produktiv vaknatt hoppas jag gick fint dig!
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Om jag bara skulle lära mig att plocka undan efter mig, så skulle det vara mycket bättre. Men jag är som värsta tonåringen… 🙂 I natt sov jag gott i alla fall. 🙂
      Kram!

  2. Ditte

    Jag tror inte alls att dte är något fel! Du skall ju snart ha pysselgrejerna igen så det är ju ingen direkt idé att plocka undan dem.
    Vad gäller grejerna till förrådet så tycker du nog inte att det är så viktigt för då hade du tagit dit dem. (Om det inte är för tungt att bära förstås. )
    Känner du att du ska ta tag i det så gör du det, men kanske är det inte viktigt just nu.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag skulle åtminstone kunna plocka ihop mina pysselgrejer även om de ligger framme…:) Jag har försökt med en korg eller låda jag lägger allt i när jag slutar för dagen, men det lyckas inte alltid.
      Det blir mycket rörigare nu när jag har mindre bostad.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.