Marja

Den långa resan.

I limbo.

Det lönade sig att reagera snabbt, för nu finns det en chans att min dikt blir rättad. I går kväll fick jag ett mail från en av chefredaktörerna på poeter.se med ett beklagande och han skulle kontakta tryckeriet på måndag och se till att jag skulle få nya exemplar så fort som möjligt. Just nu trycks boken tydligen allt eftersom beställningarna kommer in, så att alla ska få sina exemplar före jul… sen trycks den i större upplagor för bokandlare och försäljning på nätet.
Jag bläddrade i boken i dag och den är verkligen fin. Kärleksdikter kan ju vara av många olika slag, det finns vackra kärleksförklaringar, några små Haiku-dikter och dikter som beskriver en mer global kärlek. Vinsten från boken går till Röda Korsets arbete med flyktingarna som kommer nu. Jag rekommenderar den verkligen… en perfekt julklapp till en som tycker om poesi. Hoppas att den hinner ut i handeln före jul.

Jag var verkligen ledsen innan jag fick mailet, men nu hoppas jag på att allt blir bra. Jag har fortfarande ont efter tandutdragningen, samt en mystisk värk i bihålan. Äter värktabletter och får vallningar. Hur länge ska jag stå ut innan jag söker hjälp? Och vart ska jag vända mig i så fall? Tandläkaren eller vårdcentralen? Antar att båda säger att jag ska vänta några dagar till.

Jag har inte varit ute på hela helgen. Har vänt på dygnet igen, så den ljusa tiden på dagen blir så kort för mig då. Suck!
Men jag har pysslat och färdigställt båda nyckelskåpen. Jag har i princip klätt dem både utvändigt och invändigt med scrapbookingpapper. Det var ganska smidigt att göra två på en gång… att mäta och skära till två eller fyra pappersbitar tar nästan lika lång tid.

Det ena skåpet har jag tänkt ska användas som smyckesskåp. Det blev jag riktigt nöjd med.

nyckelskap

nyckelskap2

nyckelskap3

Det andra skåpet kommer förhoppningsvis att användas som nyckelskåp. Samma stuk.

nyckelskap4

nyckelskap6

nyckelskap5

nyckelskap7

Jag har gjort två skåp tidigare och ett hänger hos exet. Jag hittade inga bilder på det i mitt arkiv…hmm…men jag tycker det är väldigt fint, för jag hittade ett tjusigt papper i steampunk-stil till det. Ska ta ett kort när jag är där härnäst.

Nu ska jag göra några julkort till, några bokmärken i böckerna jag ska ge bort och en påse jag ska ha med mig när jag går bort i jul. Sen var det ju den där granskogen och så har jag en skylt i tankarna. Jag börjar bli smått manisk, kanske därför jag inte sover. I dag började ju dessutom Musikhjälpen sändas, i radio och i Svt 2 på nätterna, så där har jag sällskap.

I morgon ska skrivargruppen träffas och dricka glögg, men jag har mailat att jag inte orkar komma.

God Natt mina vänner <3 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad skönt att hela dikten nu kommer med i boken och att det gick att ordna till.
    Skall titta efter boken i butikerna när jag kommer hem.
    Dina skåp blev så vackra! Vilken kreattivitet och förmåga du har att få till det!
    Skåpen är ju en prydnader i sig.
    Önskar nu att värken i din käke försvinner! Kanske kan du trolla bort den!
    Kram till dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag kan flagga om när böckerna finns i handeln. Jag ska ge ett ex till Ronja, hon tycker om att läsa dikter.
      Jag blev nöjd med skåpen. Billiga julklappar.

  2. Tove Olberg

    Så bra det blev med din dikt! Vilket fint ändamål det ges till-
    Dina skåp är jättefina Marja! Mindre bra är din värk, du kan väl inte vänta för länge heller. I bland tar det tid sånt där!
    Kryaskramar till dig du kreativa!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Ja, det var tur att missen med dikten gick att åtgärda. Ett stort förlag hade kanske inte kunnat vara lika flexibel.
      Kram! 🙂

  3. Laila

    Vilket vackert skåp du fått till!
    Så kul att se fler som pysslar. Tyvärr har jag tappat min inspiration, Men alla saker finns kvar här så någon gång kanske den dyker upp igen.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Laila! Hoppas inspirationen kommer tillbaka till dig. Jag pysslar också i perioder. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.