Marja

Den långa resan.

Isglädje

I dag blev det en promenad ner till sjön. Gatorna är alldeles torra, men jag tog på mig broddarna och tur var väl det, för nere vid stranden var det isigt. Smältvattnet rinner ner från skogen och bildar svallis, så jag vågade inte gå hela mitt promenadstråk då stigen var alldeles överisad.

Ingen snö och det gör att det var full aktivitet ute på isen. Barn och ungdomar spelade ishockey, folk åkte skridskor med eller utan stavar, en mamma skrinnade med barnvagnen framför sig och hundarna slirade omkring i glädjeyra.

29dec2015(2)

29dec2015

29dec2015(3)

En man for fram med spark och en kvinna sprang bredvid… se mitt föregående inlägg där jag lagt ut ett par mobilbilder.
Jag vågade inte ens gå ut på isen. Jag saknar min spark som blev stulen ur förrådet där jag bodde förut. Jag behöver en hopfällbar, så den får plats i mitt nuvarande förråd. Fast å andra sidan är det inte så många dagar på året man har användning för en. Förr, när vintrarna var snörika, tog jag sparken överallt. När jag ställde in cykeln tog jag fram sparken och den användes nästan dagligen. När jag bodde i Haparanda, tog jag sparken till skolan och for över bron till Finska sidan och handlade mat. Tänk så mycket motion jag fick. Men även en trasig menisk på knät till benet jag stod och styrde i kurvorna med.

Sen kokade jag en stor gryta ratatouille och råkade få i alldeles för mycket chilipulver. Men en kesoklick på neutraliserar den starka smaken lite.

Sen har jag snöat in på ’Ice Road Truckers’ igen. Varför?

Ha en lugn tisdagskväll <3 

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Broddarna känns oumbärliga ibland 😀 Jag får ha dom på då jag går med Winstone, men då går man säkert. Spark ja, det var ett tag sedan man kunde köra en sån, kommer ihåg min första spark, den snickrade min farfar ihop, till mig…en pärla, både sparken och farfar. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är sällan jag går ut utan broddarna. Ibland får jag ta av dem när jag kommer ner på stan, men de är alltid med i ryggsäcken.
      Jag kanske skulle skaffa mig en liten spark. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Comsi Comsa

    Sista gången vandrade jag på isen från brunnsviken till hagaparken. Det var långt och jag tänkte flera gånger, nä nu Går jag igenom men det gjorde jag inte….:)

    Vackra bilder.

    Kram och Gott Nytt år 2016 om vi inte läses innan. ❤

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Comsi Comsa! Jag tror nog isen håller, men jag får panik när det är så halt. Då får jag lust att lägga mig ner och krypa i land. 🙂
      Gott Nytt år till dig med! Kram! 🙂

  3. Ditte

    Här har vi haft glädjen nu i två dagar med snö och strålande sol och det har verkligen vari vackert.
    Många barn har skyndat ut med sina pulkor för att leka. Härligt!
    Isen har börjat att lägga sig i kanalen, men jag tror att plusgrader är på väg.
    Förstår attt du saknar din spark, jag har bde en gammal spark jvar och min gamla bobkälke som jag fick när jag var två år, förvarade hos döttrarnas pappa, men det är sällan här de kan användas.
    Kanske kan du hitta dig en spark för den är ju bar att ha och smidig. Här saltas det så mycket så en spark går knappast att använda. Så jag vet inte varför jag sparat min…
    Kram och natti!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi väntar otåligt på snö, men nu ser jag att vi har plusgrader igen. Suck! 🙁
      En spark är så härlig, men är sandas trottoarer och cykelvägarna, så det finns inte något stråk att åka på. Förr sandades cykelvägarna bara på ena sidan och då kunde vi som sparkade komma fram fort.
      Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag tycker det är svårt att fotografera nu när det är så mörkt. Kameran ville använda blixt.
      Kram! 🙂

  4. Judy

    Lovely photos from this post and your last one. Nice to see people out and about enjoying the winter. Good tip on the cottage cheese to tone the flavour. We watch Ice Road Truckers every season. My husband began his career on the ice roads in the North West Territories in 1974. The making of the ice roads has changed since then. We also wear cleats in the winter. Sorry your kick sled was stolen and it would be nice if you had one. Have a great day! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yes, it’s nice to see people of all ages enjoying themselves on the ice. I would like to skate myself, but my balance is so bad that I would only fall over and brake my old bones. But a kick sledge to hold to would be nice…
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.