Marja

Den långa resan.

Recept på fruktflan.

mandala

 

Många har bett om receptet till min fruktflan och det delar jag gärna med mig av.

Botten:

200 gr smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1/2 dl socker (jag tar 2 msk råsocker)
1/3 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ihop med smöret till en deg. Platta ut degen i en pajform och låt den gå upp mot kanterna. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader.

Det här kan man göra dagen innan. Jag har också gjort två små pajskal och frusit ner det ena utifall att…

Fyllning:

3 del crème fraiche
1 rågad msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker

Fyllningen rörs ihop och breds i pajskalet och sen öser man på med frukt och bär eller gör en vacker mandala. 🙂 På bilden har jag lagt på konserverade persikor, kiwi, physalis och hallon. Det blir också gott med banan och annan konserverad frukt och ibland kastar jag över en näve blåbär.

I receptet står det också att man kan pensla mjuk aprikosmarmelad över både frukt och fyllning. Man kan värma den med lite vatten om den är tjock. Det blir en festlig glasyr… som jag dock oftast utesluter för att det inte ska bli för sött.

Ett tips: Servera kakan rumsvarm, annars blir botten väldigt hård att skära i.

Med önskan om största möjliga njutning <3