Marja

Den långa resan.

Ung och bortskämd

Jag brukar köpa en tidning som heter Craft Stamper och får då en liten akrylstämpel på köpet. Den här månaden var det en stämpel som passar på Alla Hjärtans Dags kort. Den var så himla fin att arbeta med.

Jag har gjort mina sedvanliga kort, som jag kommer att visa senare. Här har jag använt stämpeln på baksidan av det dubbla kortet.

love

I dag var jag hos tandläkaren och han påpekade att det var första gången jag kom och sa att allt var bra. Ja, det har varit mycket elände, men nu har infektionen läkt och trigenimusnerven är därmed inte längre påverkad. Jag blev ju av med två tänder, så nu måste vi börja rekonstruera min tandstatus. Vi kommer att ta bort ytterligare en tand och sedan skruva in två stift som ska hålla en brygga. Det blir ett långsiktigt projekt och dyrt, men det hjälps inte. Han visade mig på en modell hur det kommer att se ut.Jag har svårt att tänka mig främmande grejer i munnen, men så tänker jag att många andra har klarat av både att fixa och leva med sådana grejer och då kan väl jag också.

Men vad är det för mening med programmet ’Ung och bortskämd’ i TV3? Jag följde inte den förra omgången, vet bara att han som vann, Daniel Perris, blev kändis på köpet.
Jag tycker det är så pinsamt. Bortskämda ungdomar som är lata och ytliga. Har inget begrepp om pengar och någon hade aldrig ens klippt sina naglar själv tidigare. Det är väl snarare föräldrarna som skulle lära sig hur man uppfostrar sina barn till ansvarsfulla individer. Nu servar de sina vuxna barn och verkar ha hur mycket pengar som helst att ge dem till lyxkonsumtion. Sen sitter de i panelen och försvarar sina odågor till barn. Så pinsamt!
Det är varken underhållande eller lärorikt, utan snudd på lyteskomik.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med en passande stämpel på köpet! Och jag är säker på att du fått dina kort så fina. Roligt att senare få se dem.
    Skönt med ett tandläkarbesök som var positivt och att du inte längre har ont.
    SEdan är det förstås trist att ”mecka” med en massa i munnen, men det kommer att bli bra när det är klart.
    Har själv tandisbesök här i morgon…
    Programmet ”Ung och bortskämd” såg jag för några år sedan och då bara ett par avsnitt. Men vilka föräldrar! ”Som man bäddar får man ligga”…. Och visst känns det som lyteskomik.
    Jag ser ju sällan på tv3, eftersom vi inte har den kanalen. Men en uppfäljning känns ju helt meningslös.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tidskriften kommer varje månad och stämplarna följer säsongen. Jag köper inte alla nummer, utan tittar på vad det är för stämpel. Sen finns det tips inne i tidningen hur man kan använda den.
    Det blir nog bra med tänderna, men det är bara så himla dyrt… Hoppas det går bra med ditt besök i morgon.
    Kram! 🙂

  3. Anders

    Vad positivt att du nu slipper de smärtor som du tidigare haft problem med. Sen är det givetvis inte kul att få betala en massa för att få tänderna åtgärdade. Men man kan inte göra så mycket mer åt det än att försöka gilla läget även om det svider i plånboken. Själv har jag en 15000-kronors utgift hos tandläkaren framför mig och roligare kunde jag ha haft för de pengarna…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det gäller att ha pengar sparade på ett ’tandvårdskonto’, för annars skulle man ju inte klara det. Jag skulle vara glad om jag bara hade dina kostnader just nu… fast det är ju en investering i ens egen livskvalitet.
      Lycka till med tänderna! 🙂

  4. Lena i Wales

    Vad kul med stämplar!
    Usch, vad besvärligt med tänder. Jag vet, har varit tvungen att ta ut alltför många, tyvärr.
    Tv-programmet du talar om vet jag förstås inget om men kan tänka med bortskämda tonåringar som gör bort sej och beter sej illa och tror att de är kloka och blir berömda på kuppen. Tyvärr verkar de också bli någon slags ungdomsidoler!
    Ha det bra!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det kan bli besvärligt med tänderna när man blir äldre.
      Jag funderar på syftet med TV programmet… om det ska vara underhållning eller något annat. Tydligt är att både ungdomarna och föräldrarna är med för att få synas i TV. Sen är det så pinsamt att man inte kan låta bli att titta för att se varthän det barkar. 🙂
      Ha en fin vecka!

  5. grandmother

    Programmet du nämner är ett av de program som jag aldrig tittar på. Det räcker så bra med de trailers som blixtrar förbi ibland. Det är som du skriver: du vill vara med på TV. Jag förstår inte varför.
    Kram 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Klokt av dig att välja bort det programmet. Ska också försöka göra det, men är samtidigt nyfiken på att se varthän det barkar. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.