Marja

Den långa resan.

Ung för en sekund.

attdelamedsig

Mina vitlökar har fått djävulshorn.

Dagens uppdrag var att tömma loppisbåset och avsluta en 2-veckors försäljning. Jag blev lite less där på slutet, men en vecka är för kort tid om du vill sälja. I sista minuten blev jag av med ett par skor och ett par byxor. Bra så!
Det jag inte fått sålt gav jag bort till försäljning till förmån för SOS barnbyar och ett par saker tog jag med mig hem igen. Jag är nöjd över försäljningen. Vi drog ut en lista som jag skulle kvittera för att få pengarna på kontot och när jag visade mitt ID-kort uppstod en viss förvirring. I deras dator hade jag ett annat personnummer med födelseår 1998!  ’Ja, jag ser ju att du inte är född -98’, sa tjejen vid kassan. Tack för det! Hon hade mitt ID-kort i handen och rättade sig snabbt. ’Jag menar, jag ser ju att det är du på fotot på ID-kortet och har det här personnumret.’ Nåja, det ordnade sig till slut.

Jag har väldiga inkörningssvårigheter med de nya glasögonen. Just nu varvar jag med nya och gamla och det blir 5 par… när jag sitter vid datorn, läser tidningen som ligger på bordet, läser en bok/tidskrift, tittar på TV, går ut i solen… I vanliga fall brukar det räcka med 3 par. De dyra bågarna sitter plötsligt inte alls bra på näsan och jag har varit inne ett par gånger och beklagat mig. Jag tycker de sitter snett, men på Synoptik säger de att mina ögonbryn och även öron sitter på olika höjd. När jag visade hur jag ville att de skulle sitta, påstod kvinnan som hjälpte mig att de då satt snett åt andra hållet. Det kanske har blivit en fix idé för mig? Det kanske hjälper om jag låter plocka ögonbrynen? Operera öronen är inte ett alternativ.

På TV pratar de just nu om ishotellet i Jukkasjärvi. Om en vecka är jag där. För att inte drabbas av förseningarna p.g.a. rälsunderhåll mellan Umeå och Boden, ska jag ta bussen till Luleå och tåget därifrån till Kiruna. Jag känner att jag behöver lite omväxling nu. Ska försöka hinna till Cyber Photo för att få råd om hur jag ställer in min kamera till snö och is. Behöver kanske ett filter.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att du rensat ut, sålt och avslutat loppisen. Och trevligt med extra pengar också förstås. Att du sedan blev betydlgt ngre och med allt det innebär var ju också trevligt.
    Vad roligt med ishotellet. Jag ser verkligen fram emot bilder och rapporter därifrån. Det r ju så länge, länge sedan jag var där. Men det var verkligen en upplevelse.
    Säkert klokt att först bussa till Luleå och sedan ta tåget. SJ känns inte så pålitligt i alla situationer och absolut inte om det är kallt.
    Hoppas du får till ett bra filter till kameran.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag tycker den här sortens loppis är ett enkelt alternativ. Visserligen blir det rörigt i båsen och saker försvinner/stjäls trots kameraövervakning, men man kan köpa både larm och hyra in sig i en glasmonter. Jag har en kompis som bor utanför stan som är sugen på att sälja och jag erbjöd mig att hjälpa henne och fara dit och bevaka båset några gånger. 🙂
      Jag längtar faktiskt tills jag får fara iväg, börjar bli lite rastlös…
      Kram! 🙂

  2. Comsi Comsa

    Har inte vi alla en högre och lägre ansiktshalva, när en påpekade detta till mig en gång så fick han en smocka, hi hi hi…

    Jag vet det är svårt med glasögonen, jag har mina läs på näsan och då sitter dom rakt….

    Kramen ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, öronen sitter oftast på olika höjd, men är skillnaden liten märks den inte när det gäller glasögon. På mina uteglasögon tvingade jag dem att bryta till skalmen, men på titanbågarna är det svårare.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.