Marja

Den långa resan.

Silvriga knoppar i solen.

oxelknoppar

Plötsligt händer det. Oxelns knoppar lyste som silver i solskenet. Bladen är ju silverfärgade på undersidan och knopparna växer till små knyten som vecklar ut sig.

I dag cyklade jag till Ålidhem i vårvädret. Det var skönt, men lite blåsigt. Sälgen hade slagit ut, oxeln håller som sagt på att få knoppar, rönnen är lite senare och björkarna kommer snart att explodera. Ett par varma dagar, så kommer allt att vakna till liv igen. Så härligt.

Dagens akvarellutmaning var ’curves’, kurvor. Det var inte bara jag som tänkte på kvinnliga kurvor. Jag gjorde det kanske mer subtilt än ett par andra.

curves

Jag ritade först provdockan, målade sen en ljusrosa bakgrund och drog linjerna med en svart penna. Swirlarna blev som de blev… jag hade en fin stämpel som förebild.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, nu går det fort undan i naturen. Man kan nästan se hur det växer och frodas och hur knoppar slår ut. Så härligt! Du har ju haft vinter och kyla lite längre för vi hade många fina dagar här även i april. Men nu skulle sommaren sätta fart spås det.
    Fin akvarellmålning och på dagens tema.
    Kram och trevlig tisdag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det går fort ute i naturen nu. De varnade för pollenexplosion, så jag är på min vakt. 🙂
      Kram!

  2. Freja

    Fin tolkning av kurvor! Här har inte knopparna dykt upp än, men det brukar explodera vifd Kristi Himmelsfärd varje åt, och nu är det värme på gång så det blir nog så i år med!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Ja, om värmen fortsätter kommer det att hända saker i naturen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.