Marja

Den långa resan.

Uthållighet

uthallighte

”Du väljer inte ditt liv, det är livet som väljer dig.Och du kan inte veta om det är glädje eller sorger som väntar dig. Acceptera och gå vidare.”
(Ur Otrohet)

Juni månads ord i Paulo Coelhos Kalender är Uthållighet. Av citatet ovan att döma verkar det som att han tycker att livet är ett ständigt träningsläger i uthållighet. Kanske är det så. Min syster hade ett citat av Dag Hammarsköld som sitt motto, som hon ville ha  i sin dödsannons. Det handlade om att livet är en uppgift som tilldelats oss och som vi skall ta på allvar och förvalta efter bästa förmåga. Min syster var en av dessa människor som får många tunga bördor att bära i livet och de människorna verkar vara synnerligen uthålliga. Andra kroknar av den minsta motgång.

Men uthållighet för mig är inte bara att man tål mycket stress och många motgångar. Det är inte alltid så bra, eftersom det finns en gräns när man bryter ihop.. Uthållighet för mig är också att man genomför det man börjat på och tror på, trots eventuella motgångar. Uthållighet är också att man står vid sin övertygelse och följer sitt hjärta vad som än händer.

”Ingen passion är förgäves, ingen kärlek är bortkastad. Det är omöjligt att kärlekens kraft går förlorad – den är starkare än allt annat och den manifesterar sig på många olika sätt.”
(Ur Häxan från Portobello)

Hur tänker du kring uthållighet?

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tänker nog som du gör vad gäller uthållighet.
    Uthålligheten är mångfacetterad och en definition känns svår att tänka sig. Och att stå för sin tanke och följa sitt hjärta även i motgångar är en del av uthålligheten.
    Jag kan också se ett samband mellan uthållighet och envishet. kanske inte för att stressa pch plåga kroppen men för att inte ge upp det som är viktigt.
    Vad gäller kärleken så instämmer jag helt i tankarna.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Uthållighet och envishet och även tålamod … Begreppet är mångfacetterat.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.